Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7722483 www.bgdnes.bg

Без Модрич за "Златната топка"

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой.

Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации. Преди това единствено Марко ван Бастен през 1993-а, когато няма предварителни номинации, не беше в списъка с кандидатите за приза, след като го бе вдигнал година по-рано.

Реклама

Модрич изпраща доста неуспешна година с "Реал" (Мадрид), който е в криза. Хърватинът така и не успя да влезе в топ форма през последните 12 месеца, като на няколко пъти бе извън терените заради травми.

Другият голям отъстващ е бразилецът Неймар. Нападателят на ПСЖ игра малко през изминалата година заради серия контузии. За първи път от 1993-а сред номинираните няма и нито един испанец.

Очаквано с най-много представители тaзи гoдинa е "Ливърпул" - 7 футболисти. Това са Aлиcoн Бeкeр, Трeнт Aлeкcaндър-Aрнoлд, Caдиo Мaнe, Жoржиньo Вaйнaлдум, Върджил вaн Дaйк, Мoхaмeд Caлaх и Рoбeртo Фирминo.

Трима са големите претенденти за "Златната топка" тази година. Традиционно сред фаворитите са Кристиано Роналдо и Лионел Месия. Сега към тях се присъединява и бранителят на "Ливърпул" Върджил вaн Дaйк.

Церемонията по награждане ще е на 2 декември в Париж. Победителите ще бъдат определени след гласуване на специално жури от 180 журналисти от целия свят.

Реклама
Реклама
Реклама