Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7726699 www.bgdnes.bg

Бялата риба започва да бие

Лови се на силиконови примамки по язовирите "Жребчево" и "Студен кладенец"

Бяла риба е хитът по българските язовири в края на октомври! Новината съобщиха пред "България Днес" някои от най-страстните рибари на хищници.

Прекрасното време през този месец до момента се отразява добре и на риболова. Мирните видове са още доста активни и се хранят. Това от своя страна държи нащрек и белите риби, както и щуките.

Реклама

По принцип хищниците не се плашат от застудяването и ниските температури сутрин. За това вероятно уловът им ще продължи с успех и през ноември.

Бялата риба е един от най-желаните обекти сред въдичарите. Тя е разпространена в почти всички големи държавни язовири, както и в някои от реките, като Дунав и притоците й. Информациите са за страхотни риби, уловени от водите на яз. "Жребчево". Там много добри парчета се дърпат както от брега, така и от лодка.

Предлагаме ви и друг вариант - яз. "Студен кладенец" в Родопите. И на двете места популацията от бяла риба е страхотна. Методите на риболов са основно два - на изкуствени примамки и с жива рибка за примамка. Най-добри са уклеите и бабушките, които са уловени от самия водоем. Те имат издължено тяло и са идеалната стръв за бялата риба.

Особено работещи по това време от годината се оказват и силиконовите примамки с джигови глави. Те се използват основно от лодка, като по това време от годината белите риби се навъртат на по-дълбоките места във водоемите. Пасажите предпочитат песъчливите и каменистите дъна.

Не е тайна, че бялата риба е нощен хищник и се храни основно през тъмната част от денонощието, но това не е категорично правило. През деня също може да се чака активност. Особено много кълванета има в мрачни дъждовни дни през есента или рано сутрин по време на изпарения и мъгла.

Реклама
Реклама
Реклама