Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7736282 www.bgdnes.bg

Страшен клоун плаши и в София

След атаките на пътя до Хасково 

Маскираното страшилище дебне в подлези и метрото 

Зловещо ухилен клоун плаши столичани!

След като се появи на пътя за Хасково, където стряска шофьорите, като се мята пред колите, сега маскираното чудовище дебне хора и в подлези и метрото в столицата и им изкарва акъла.

Клоунът изскача изневиделица, усмихва се зловещо в лицето на някой минувач и бързо изчезва, докато стресираните столичани се опитват да укротят галопиращия си пулс. Дегизировката на клоуна е впечатляваща - рошава червена коса, черно-бял грим на лицето и шарени дрехи.

Реклама

Хората са раздвоени каква е целта на чудака - дали се превъплъщава в клоуна Пениуайз от романа "То" на Стивън Кинг или се опитва да се прави на Жокера, чийто филм наскоро излезе по кината. Не липсват и такива, които смятат, че става въпрос за мистично същество, което не е от нашия свят.

В момента в САЩ е изключително популярна модата на т.нар. scary pranks (плашещи шеги), при които хора се преобличат като чудовища, терористи и клоуни да плашат непознати хора. Вероятно тази мода се е пренесла и у нас, тъй като това не е първият подобен случай.

Както "България Днес" ви разказа, клоун излиза през нощта на пътя Хасково - Свиленград и плаши шофьори.

Десетки граждани вече са сигнализирали за съществото, което им изкарва акъла в тъмното, а снимка на страшния клоун се завъртя и в социалните мрежи. По разкази на свидетели страшилището се крие в храстите и дебне колите. Когато превозно средство наближи, клоунът се хвърля към него и започва да ръкомаха. Шофьорите буквално си изкарват акъла от неочакваната поява на клоуна в тъмното и скачат на спирачките, за да не го ударят.

Преди седмица от полицията в Хасково обясниха пред вестника, че издирват клоуна.

"Колеги с патрулни автомобили няколко пъти обходиха мястото, но не откриха такова лице. Затова и търсенето му е преустановено. Не изключваме възможността да няма такъв човек", коментира вчера пред "България Днес" Нина Николова, говорител на областната дирекция на полицията в Хасково.

Потребители в социалните мрежи коментират, че няма да е изненада, ако клоуни се появят и в други населени места у нас, тъй като модата се разпространява много бързо.

Реклама
Реклама
Реклама