Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7738604 www.bgdnes.bg

Викторио е сред първите с доживотен затвор

След отпадането на съкратената процедура за самопризнания

Почти година след убийствата на Дарина Министерска и малката Никол делото внесено в съда

От първите прецакани след отпадането на съкратената процедура за самопризнания е Викторио Александров! Той е изправен пред Темида за убийството на половинката си Дарина Министерска и малкото бебе Никол. Обвинителният акт срещу изверга, погубил най-близките си, е внесен в Софийския градски съд почти година след трагедията. От прокуратурата потвърдиха пред вестника, че това е станало на 18 октомври. Само 4 дни по-късно в Държавен вестник са обнародвани законовите промени в НПК, с които отпадна намаляването на наказанието с една трета за тежки престъпления след самопризнания.

Реклама

Това означава, че измененията вече важат и ще са в сила по време на разпоредителното заседание, което се очаква да бъде насрочено съвсем скоро, обясниха магистрати. По този начин, дори и да признае за зверството, Викторио трудно ще се отърве от панделата доживот. Евентуалните му признания биха спестили единствено разпитите на свидетели и експерти, които със сигурност ще се отразят тежко на роднините. Процесът се е паднал на съдия Иван Коев, съобщиха от съда. Един от най-шумните случаи, по които се е произнасял, е делото "Червеи". Очаква се, след като той се запознае с материалите, да определи кога Викторио Александров ще седне на подсъдимата скамейка.

Отпадането на "промоцията" за екзекуторите е малка победа за опечалената майка и баба Ваня Министерска. Скърбящата жена започна веднага след смъртта на дъщеря си и внучката си събиране на подписи за петиция срещу намаляването на наказанията за призналите си убийци. Министерска поде кампанията "Справедливост за тихите ангели" заедно с много други роднини на жестоко убити жени. В гражданската инициатива се включи и майката на сестрите Росица и Христина Белнейски Фани, роднини на студентката Вероника Здравкова от Велико Търново, на журналистката Виктория Маринова от Русе и много други. "Името й беше Дарина Министерска. Тя е ЖЕРТВА, убиецът й НЕ Е! Името й беше Никол Александрова. Тя е ЖЕРТВА, убиецът "баща" й НЕ Е!", коментира почернената майка и баба Ваня.

"Не съм убиец и никога не съм бил", заяви Викторио при разглеждане на мярката му за неотклонение. Пред съда 26-годишният частен охранител посочи, че не помни какво се е случило във фаталния ден и не може да повярва, че той е разстрелял приятелката си и детето. Единственото, за което се сещал, е как бяга с детето по стълбите и как тичат през парка.

По случая се появи и писмо, за което се предполага, че Викторио е написал до родителите си. В него той разказвал, че след убийствата се е опитал да се покрие от полицията и щял да бяга в Турция. Според Викторио до жестокия скандал се стигнало след спор с Дарина за фамилното име на щерка им Никол и разправия за сметки. Последното, което си спомнял, е, че Дарина му е казала, че повече няма да му даде да вижда детето. Пред ченгетата Викторио се оправдал за стореното, като разказал как отношенията му с Дарина охладнели и тя спряла да се обръща към него с мили думи. Близки на младата жена обаче разкриха, че Викторио непрекъснато я тормозел, не й давал да разговаря с никого, а от страх тя не пуснала жалба в полицията.

Част от трагедията се разиграва в наследствения апартамент на Дарина в столичния жк "Надежда" на 29 октомври м.г. При скандала Викторио стреля по Дарина със законния си пищов, който има като гард. След това взима детето и хваща такси. На шофьора обяснява, че жена му е убила другото им дете и че смята да се хвърли от някой мост. Викторио взел телефона на бакшиша, за да не се обади в полицията. След час и половина обикаляне с жълтата кола изперкалият мъж казва на таксиджията да ги остави с детето край Горни Богров. Споделя, че ще остави момиченцето при приятели, а той ще се самоубие. Докато ченгетата вземат мерки след подадения сигнал, от близките храсти се чуват изстрели. Малката Никол е открита улучена в дясното око. Викторио пробва да си тегли куршума, но се отървава само с одраскване.

Гробът е осквернен

Поредна драма разтърси семейство Министерски, преди да научат новината за старта на делото. Ваня и близките й отишли на гроба на Дарина и Никол, но го заварили осквернен на панихидата по повод година от загубата им. "Скъсани и разхвърляни цветя, разхвърляни играчки и разритани декоративни камъни!

За втори път гробовете им бяха поругани! Що за "сатана" трябва да живее в човешко тяло, за да поругаеш гроба на когото и да е, а камо ли на човек, дето си твърдял, че си обичал! Потресена и покрусена съм от постъпката на тези хора, не, това не са хора, това са низши същества, един нормален човек не може да постъпи така!", коментира почернената майка и баба.

Реклама
Реклама
Реклама