Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7744120 www.bgdnes.bg

Любослав подлуди испанските ченгета

Излиза и влиза в ареста през няколко часа

Българинът фантом опипва жени, троши, напада

Българин се прочу в цяла Испания с подвизите си из криминалните хроники. В момента е за пореден път зад решетките, няколко часа след като бе пуснат от ареста.

Любослав на 29 юли е навършил 31 години. Той от доста време живее на Пиренейския полуостров, но е описван като човек фантом. Няма постоянен или временен адрес, няма известна месторабота или мобилен телефон. В криминалното си досие вече има 16 случая на проблеми с полицията, повечето от които от лятото насам, най-вече в последните седмици. Новата серия е факт, откакто Любослав се върнал в Испания, след като преди 5 години е изгонен от страната.

Реклама

Откакто е пак на испанска земя, успява за няколко месеца да си навлече проблеми пет пъти - един в Касерес (Естремадура) на 15 юли и още четири, само за три седмици, във Валядолид. Последни две са само в рамките на 12 часа. Според вестник "Ел Дия де Валядолид" 19 дни от средата на октомври досега преминават при тотална липса на контрол върху действията на Любослав. За това време той преминава през редица полицейски участъци и психиатрия и дори "вижда как на негово име се образува процедура с искане за изгонването му", пише вестникът. Всички негови деяния, от вандализъм до сексуално посегателство, неизменно завършват по един и същи начин: той е освобождаван заради лекия характер на престъпленията, които извършва.

Последното му задържане е от онзи ден - два часа след като е освободен, след заплашване на полицай да му "разцепи главата". Деветнайсет дни по-рано опипвал непълнолетно момиче в дискотека и е задържан. Пуснат е на свобода от съдия, но полицията решава да задейства процедура за изгонването му, която може да продължи шест месеца. Междувременно делото, образувано заради деянието му, може да му донесе от 2 до 6 години затвор.

Междувременно за едно от провиненията на младия мъж "България Днес" вече писа. То стана на 25 октомври и славата му дойде с видеоклип, разпространяван с платформите "Уотсап" и "Ютуб". Любослав бе заснет как със стойка троши будка на ONCE (организация на незрящите, която има различни бизнес дейности и стои зад известна в цялата страна лотария). Агресията му се прехвърли и на магазини на централния площад "Пласа де Еспаня" във Ваядолид. Затова в новината за последното му задържане е представен като "агресора от "Пласа де Еспаня".

Задържан и отново пуснат след проявата на вандализъм, той е подложен на психиатрична експертиза и остава пет дни в клиника. Часове след излизането агресивно се обръща към младежи, за да иска от тях цигара, и заплашва един от тях, че ако не я даде, "ще му разцепи главата, на него и на кучето му". Когато полицията го пресреща на "Пласа де Еспаня", той обяснява, че само искал една цигара. Спи в ареста и отново е освободен; два часа по-късно обаче влиза в конфликт със служители на реда, заплашва ги и пак е задържан.

Разследват убийство на наш

Докато ченгетата във Валядолид разследват действията на Любослав, колегите им в Марбея разследват убийството на друг българин. Тялото му бе открито на 28 октомври в ров. По него са намерени следи от четири куршума.

Първите версии на властите са свързани с разчистване на сметки, по начина, по който престъплението е извършено. Разследващите работят по различни версии, за да открият предполагаеми врагове на жертвата.

Мъжът е бил прострелян веднъж в ръката и три пъти в корема.

По първоначална информация убийството е извършено няколко часа преди тялото да бъде открито.

Според испански медии става въпрос за 43-годишен българин, който от 3 години живее в Испания заедно със съпругата си. Той излязъл на вечеря и не се е прибрал. Тогава сигнал за изчезването му в полицията подава неговата съпруга.

Реклама
Реклама
Реклама