Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7745074 www.bgdnes.bg

Черен петък 2019: как да успееш да купиш всичко, което искаш advertorial icon

През ноември ще се проведе основният празник на отстъпките - Черен петък. На този ден магазините и марките правят максимални отстъпки. Но за да успеете да получите съкровеното малко нещо, по-добре е да се подготвите предварително.

Произход: защо петък стана черен

Черен петък е началото на коледните продажби в Америка след Деня на благодарността. Тези дни винаги е имало потребление на потребителите и щуро преследване на подаръци, но просто нямаше име.

Дълги години „Черният петък“ се свързваше с колапса на пазара на злато и валута или с всеки петък 13-ти. Постепенно във вестникарските статии от 60-те, 70-те и 80-те години препратките към Черен петък като деня след Деня на благодарността започнаха да се появяват. Освен това името беше с отрицателен цвят. Може би това се дължи на многобройни задръствания, тълпи и задръстени паркинги и запушени търговски центрове.

И едва през 1996 г. се появяват първите положителни бележки за Черния петък. Оттогава ледът от възмущение се счупи и медийните референции станаха все по-подкрепящи.

Постепенно традицията се разпространи и извън Америка. И сега, дори и в Европа, началото на коледните продажби в последния петък на ноември се отбелязва с голям мащаб.

Как да се подготвим за основната разпродажба на годината

Черният петък не е само разпродажба. Това е продажба, когато можете да закупите оригинален, марков артикул с отстъпка до 90%. Затова за тази пазарна почивка е по-добре да запазите наистина желаните неща.

Мнозина имат този списък: маркови рокли и парфюми, луксозна козметика. Всичко, което наистина искам, но винаги има причина да не купувам. И точно Черен петък унищожава всички тези причини и дава повод да се почерпите.

Но както в заклинанието на Кръстника, отстъпките са ограничени във времето и има много, които искат. За да имате време наистина да купите това, от което се нуждаете, можете да съставите списък с желания предварително - да намерите достойни нови продукти или емблематични бестселъри в сайтовете на магазините, да направите отметки и да добавите в списъка си това, което харесвате. Можете също така да действате и да избирате подаръци за роднини и приятели.

Какво да търсите тази година: най-продаваните козметика и парфюми

Всеки ще има списък с желания от покупки, но има продукти, на които си струва да обърнете специално внимание тази година. Да започнем с парфюмерията.

Парфюми BG направи истински пробив през тази година:

• Въздушни аромати на жените Chanel Coco Mademoiselle и Lancome Idole.

• Унисекс парфюм Escentric Molecules Molecule 01 Eau De Toilette.

• Мъжки пикантни аромати Yves Saint Laurent Y и Eisenberg J'OSE Homme.

Всеки от тези аромати има богат звук, устойчив и е подходящ за работа, среща с приятели или романтична вечеря.

Също така си струва да направите списък с желаната от вас козметика. По време на продажбата можете да закупите дългоочакваната тонална основа или ярка палитра от нюанси на луксозни марки.

Топ козметика online, която трябва да бъде в козметичната чанта:

• устойчива основа Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place и грим за мигли Lancome Hypnose;

• ярко червено червило Yves Saint Laurent Tatouage Couture и палитра от сенки NYX Ultimate Edit Petite Shadow.

Такъв малък списък ще ви помогне да се ориентирате през сезона на продажбите.

Реклама
Реклама
Реклама