Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7745333 www.bgdnes.bg

Пилешко пане

Необходими съставки

пилешко филе - 500 г

сол - на вкус

лук - 1 бр.

чушка - 1 бр.

риган

зехтин - 3 бр.

лимонов сок - 2 с.л.

горчица - 1 с.л.

черен пипер

чесън - 3 бр. скилидки

салата - за гарниране

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на едри кубчета. Всички продукти за марината се смесват в купа и се разбъркват. Пилешкото се сипва в марината и се оставя за една нощ да се овкуси. Лукът и чушката се нарязват на парчета. На дървени шишчета се нижат парчета пилешко месо, лук и чушка. Печем на загрята скара или на грил тиган от всички страни. Изваждат се и леко се поливат със струя зехтин. Поднасяме с пресни зеленчуци или салата по избор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама