Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7745774 www.bgdnes.bg

"Байерн" лапва треньора на "Аякс"

Треньорът на "Аякс" Ерик тен Хаг е фаворит за това да поеме овакантения пост в германския гранд "Байерн" (Мюнхен). Това тръбят немските медии след уволнението на досегашния наставник Нико Ковач.

Представители на баварския клуб вече са се свързали с мениджърите на холандския специалист. В Мюнхен са получили отговор, че преговори могат да започнат най-рано през зимата. Това означава, че Тен Хаг е готов да застане начело на "Байерн", но от 1 януари.

Реклама

49-годишният треньор е добре познато име в баварския клуб. В периода 2013-2015 той водеше втория отбор на "Байерн". През миналия сезон с Аякс Ерик тен Хаг спечели шампионата, Купата и Суперкупата на Холандия, а достигна и полуфинал в Шампионската лига.

Досегашният треньор Нико Ковач беше уволнен след позорната загуба с 1:5 от "Айнтрахт" (Франкфурт) през уикенда. Това е най-тежкото поражение за тима за последните 10 години.

Временно отборът ще бъде воден от помощник-треньора Ханс Флик. Той ще бъде край тъчлинията в предстоящите мачове с "Олимпиакос" в Шампионската лига тази сряда и с "Борусия" (Дортмунд) за първенство идния уикенд. Някои медии твърдят, че ако Флик успее да вземе тези два мача, вероятно ще получи кредит на доверие за по-дълго време и може да се превърне в постоянен треньор.

Сред останалите варианти са наставникът на РБ (Лайпциг) Ралф Рангник, португалецът Жозе Моуриньо и италианецът Масимилиано Алегри.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама