Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7747764 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев след контузията: Жаден съм за бокс

Вече не усещам болка, мачът с Курзава не е тренировка


"Жаден съм за бокс", обяви боксьорът Тервел Пулев. 36-годишният софиянец (13 победи, 11 с нокаут) ще се завърне на ринга в петък вечер. Той ще се бие в 8-рундов сблъсък срещу Кай Курзава (Гер) на галавечер в Бергиш Гладбах (Гер).
Това ще бъде първа среща за брата на Кубрат Пулев от март. Тогава той се справи по точки с Мич Уилямс на галавечер в Коста Меса (САЩ), но счупи ръка.
"Чувствам се добре и вече не усещам контузията - коментира пред "България Днес" Тервел Пулев. - Нямам търпение да се кача на ринга, за да усетя съперника, съдията и цялата атмосфера. Мачът с Курзава няма да е тренировка. Съперникът не е претенциозен, но няма какво да губи за разлика от мен."
През последните два месеца Тервел Пулев се готви на пълни обороти. В неговия ъгъл ще бъде бившият треньор на националния отбор Михаил Таков.
"Знаех от доста време за тази дата, но името на съперника беше потвърдено преди две седмици - обясни Тервел. - Има сериозна визитка с доста победи. Няма нещо характерно, с което да се отличава."
42-годишният Курзава е с рекорд от 38 победи (26 с нокаут) и 8 загуби. Той е бивш интерконтинентален шампион и има мачове с големи звезди като бившия световен шампион Кжищтов Влодарчик (Пол).
"Имаме тактика, но на ринга често се променя", допълни Тервел Пулев. Той ще се бие и пред родни фенове в средата на декември. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон ще оглави голяма галавечер в Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама