Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7748373 www.bgdnes.bg

С мухи и на тъмно стартира Слави

Полюсни чувства за началото на телевизията му 

Сценарист регистрира партията "Няма такава държава", Трифонов не дойде в съда 

С две убити мухи и тъмни студия стартира телевизията на Слави Трифонов, отбелязаха пред "България Днес" наблюдателни зрители.

Реклама

Поредица от фалстартове беляза проектът „7/8 TV“ в понеделник вечерта, когато стартира програмата. Масово възмущение настана, че студиата на отделните предавания са много тъмни и трудно се различават водещи и гости. За пръв път това беше забелязано в предаването "Студио Хъ", където сценаристът разговаряше с неуспешно кандидатиралата се за кмет на София Мая Манолова.

"Прилича повече на седянка в махалата - двама души не казват нищо конкретно, говорят си на "ти" и едва ги виждаш на малкия екран", е един от стотиците коментари за началото. Впоследствие стана ясно, че предаванията с актьорите и Слави Трифонов също изглеждат мрачни.

"Слави, сложи 4 силни прожектора, че не можем да те видим", отправи послание почитател, който въпреки забележката призна, че е много доволен от старта и познатите лица са му липсвали.

Мнозина се подразниха и от декора на студията - тежки завеси за фон, които обикновено се използваха преди години в кабеларките, и на пода плочки, които не създават много уютна атмосфера.

Кулминацията на вечерта настъпи, когато по време на шоуто си Слави уби не едва, а цели две мухи. Насекомите бяха размазани на бюрото му и останаха там до края на предаването. Трифонов видимо се подразни, че не са взети достатъчно мерки всичко да мине гладко, но реши да обърне яростта си в шеги по темата. Впоследствие темата с мухите беше продължена в предаването на сценаристите.

Но гафове имаше и преди това. По време на актьорската вечер Краси Радков разговаряше с картонена фигура на Дългия. Репликите на Трифонов бяха пускани на запис, който на няколко пъти се запъна и звучеше сякаш от отвъдното. Актьорската вечер беше водена от рапъра Криско, който трудно се вписваше в атмосферата, а накрая дори облече носия и засвири на гъдулка, докато Радков, пременен като кака Радка, неумело рапираше.

Реклама

Появата на Криско всъщност започна малко по-рано. Това стана при предварително записан скеч, в който отново Радков, но този път като Шишо Бакшишо, го вози към сградата на новата телевизия. Тя се намира в крайния столичен квартал "Левски Г" и това също беше чест повод за подигравки в понеделник вечерта. Сценаристи и актьори се възмущаваха, че е много далеч работното им място, трябва да пътуват дълго и не заслужават такова нещо, като досега са били в центъра на столицата, а изведнъж се озовават в покрайнините.

Още един неуспял кандидат за кмет се появи в първата вечер „7/8 TV“ - Милко Калайджиев. Сценаристите го скъсаха от бъзици, които той героично изтърпя, а в един момент дори извадиха две пилета и накараха Милко да им пее "Я елате, пиленца, при батко".

Във "Вечерното шоу на Слави Трифонов" бяха изтеглени на живо участниците в томболата, които печелят основните подаръци. Снощи 49-годишният мъж, който спечели лимузината "Мерцедес", с която са превозвани звездните гости на шоуто, трябваше да получи ключа от Слави. И напук на лошите мнения имаше и много такива, които подкрепяха Дългия, че е започнал с летящ старт и са доволни от продукцията. Най-много позитиви събира Иван Атанасов-Ванката, който води прогнозата за времето. Тъй като не може да казва Р, сценаристите нарочно му избират да съобщава температурите в градове с тази буква - Русе, Разград, Бургас, Трън и дори Париж.

Вчера преди обяд партията на Трифонов "Няма такава държава" беше регистрирана в съда. Слави не присъства, а изпрати свой екип начело със сценариста Тошко Йорданов, който е зам.-председател на политическото формирование. Именно той внесе документите с 3700 подписа.

"Името на партията "Няма такава държава" ще бъде регистрирано и няма никакви проблеми, защото спазваме закона", коментира Йорданов. Той беше попитан от журналисти дали в бъдеще ще работят с Мая Манолова, след като беше първият гост в телевизията. "В крайна сметка гостите си ги избирам аз. Сметнах, че е по-интересно да се чуе другата гледна точка. Не коментирам дали ще имам общо политическо бъдеще с Манолова и неща, които ще се случат занапред. Нека се разберем отсега, като направим нещо или смятаме да направим, ще ви кажем. Всичко останало са спекулации. А вие може да си пишете каквото искате", заяви сценаристът.

Реклама
Реклама
Реклама