Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7850145 www.bgdnes.bg

Крика къта уникални пури

Събрал е над 500, държи ги в специален хладилник

"Имам колекция от над 500 пури от цял свят. Запалих се по тях, докато живях в Ангола. Дори вкарвам на риск с мен по 250-300 пури, когато съм ходил в Куба, Доминикана и други екзотични страни."

Това сподели пред "България Днес" Митьо Крика. От осем години силовакът живее в Лондон, където е преподавател по математика, биология, химия и физика в католическо училище с преобладаващо тъмнокожи деца. Работата съвместява с охрана в пъб до стадиона на "Арсенал", а на Албиона Димитър Ходжев живее със своята половинка Камелия.

Реклама

"Купих си специален хладилник, в който да съхранявам пурите. Ще забогатея, ако реша да ги продам. В Англия е голям бизнес. Тук кутия цигари е 12 паунда (близо 30 лв. - б.а.). Където и да ходя си донасям поне по 200 пури. Рискувам - ако ме хванат ще платя солена глоба. Най-скъпата от тях е 130 паунда (близо 300 лева).

Крика все още не се е решил да завърти сериозен бизнес с пурите на Острова, като засега обмисля идеята. "Мога да пуша най-скъпите кубински пури и да пия най-марковия ром, но аз съм едно нормално момче, което работи на 1000 места и не е цъфнал и вързал", казва за себе си в типичния си стил Митьо.

Здравенякът преподавател е категоричен, че скоро ще се врече във вечна вярност на своята половинка, с която са заедно повече от осем години. Подписването ще бъде в Лондон, а пищното тържество ще бъде по стар български обичай в народни носии на родопска поляна с много гайдари и всички традиционни обичаи.

Въпреки това Митьо и Камелия не обмислят връщане за постоянно в родината. След Брекзит двама могат да се преместят в Испания или обратно в Ангола, където икономиката е силна и има множество диаманти и възможност за бизнес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама