Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7852289 www.bgdnes.bg

Актьорът режисьор Джеки Стоев: Финци и жена му ще правят второ и трето!

Двамата много се обичат и се гледат с обожание

"Ицко Финци е много, много щастлив с младата си прекрасна жена Лиза. Детенцето им вече не е бебе, Матилда май е на 4 години. Радваме им се, но то е важно той да се радва. Нашата радост отстрани е лесна. Но те и двамата се обожават."

Това сподели големият ни сценарист и режисьор Георги Стоев-Джеки по повод любовта на Ицко и жена му Лиза. Според носителя на множество награди за най-добри късометражни филми много пъти са го карали да коментира връзката на Финци и Лиза. "Дори ме питаха много дали това дете е тяхно. Е, чие да е? Плюс това аз не съм им светил на тези хора. Но знаете ли, мога да кажа това, което знам със сигурност. В кръчмата "Сам дойдох" преди време Ицко свири на акордеон и цигулка, пя и танцува, абе беше весел купон. Тогава отстрани наблюдавах жена му Лиза Боева. Как го гледаше само тази жена! С огромна любов, очарование, обожава го. И той нея така. Ако знаете как си говорят, как се държат един с друг. Ами това е любов. И второ, и трето дете да си правят, че какво може повече да иска човек, бе?", коментира още Стоев.

Реклама

Авторът на "Спас и Нели" заедно с Джони Пенков са от най-близките приятели на Ицко Финци. Често тройката се събира по празници и без повод, ей така "да се изкефят" на компанията си, признава Стоев.

"Това нашето приятелство е от години. Ние сме единомишленици. Стана от само себе си, без да сме се клели. Обикновено хората се сприятеляват до 25-30-годишна възраст, а ние вече имахме деца, когато се открихме всички. Често работехме заедно - на много от филмите ми Джони правеше звука, както се казва краставите магарета се надушват", сподели Стоев за другарството си с Финци и Джони Пенков. И понеже е голям фен на вицовете, режисьорът не спести да сподели един за "синьото" общество. "Двама приятели се срещат и единият казва: "Ела да пием по едно." - "А, не, не, много бързам!" - "Къде бързаш толкова?" - "Имаме сбирка на синьото общество!" - "Какво е това синьо общество?" - "Събираме се 10-12 мъже и жени и правим секс до посиняване." - "Еее, много хубаво! Не може ли и мен да ме включите?" - "Не може! Позволяват само по един от семейство!", смее се Стоев и допълва: "На много хора се случват идиотски истории. Може би на Джеки са се случили повече заради неговия характер, на Финци също. Обаче малко хора имат вкуса да запомнят точно тази част от живота си. Повечето смятат, че някои неща ги излагат и гледат да ги забравят. А те са най-хубавата част. Джеки например е самокритичен към себе си и в много от случките той е измаменият или загубилият. Трябва да се гледа с насмешка на живот, с чувство за хумор, иначе за къде сме", пита сценаристът режисьор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама