Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7853592 www.bgdnes.bg

Спасяват "Дунав" с дарения

Славният "Дунав" е в будна кома, докато верни привърженици се опитват да го върнат към живота с дарения.

Открита е специална банкова сметка, по която се събират пари за да се закрепи съществуването на отиващия си клуб.

Реклама

Спасителната кампания е наречена "Русенци за Дунав".

В момента отборът, който е подчинявал италианския гранд "Рома" на стадиона в Русе, бере душа заради безпаричие.

Все още не е ясно как точно ще протече първенството в Първа лига, ако "Дунав" напусне Първа лига.

"След оттеглянето на доктор Симеонов като президент, финансовото състояние на отбора не е никак добро - признава изпълнителният директор на "Дунав" Огнян Цветанов. - Футболистите имат да получават по една заплата. След една седмица ще станат две, както и две премии. Към държавата за момента нямаме никакви задължения. Всички данъци и осигуровки на футболистите са платени.

С треньора на отбора Людмил Киров полагаме огромни усилия, той повече от мен, защото е постоянно с тях. Наистина е много трудно да се мотивират футболистите при положение, че не са получили заплати. Целта ни е да ги накараме да мислят само за футбол, но в такава ситуация наистина е много сложно. Надявам се че ще продължат да тренират, очаква ни мач с "Царско село" в София. Среща, която можем да спечелим. Касата на клуба е празна в момента. Търсим пари за лагер и за пътуването за София. Трябва да се отиде ден по-рано и да се нощува там. Надяваме се да намерим пари и да изиграем мача."

Фен клубът "Дунав завинаги" излезе с декларация по повод тежкото състояние на клуба.

"Всички ние таим надежда за спасение - пишат привържениците. - Но шансовете това да се случи са минимални. Нека се замислят хората, които допуснаха това да се случи и са виновни за тежката ситуация. Благодарим на футболистите и треньорския щаб за мъжеството. Вие сте истински "дунавци"!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама