Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7854522 www.bgdnes.bg

Феноменът Дмитрий Лапшинов: Обляха ме с 10 кг масло и ме запалиха!

Оцелях след всички пет изпита в манастира Шаолин

"Издържах всички изпити в манастира Шаолин. И не само там. Най-тежък бе даоисткият, в който ученикът се съблича съвсем гол, сяда в един котел, обливат тялото му с 10 килограма масло и го запалват. Ако си силен физически и психически, издържаш благодарение на "желязната ризница", която създаваш около себе си."

Така руският феномен Дмитрий Лапшинов обяснява оцеляването си като пранояд, веган и човек, който се стреми към духовно просветление.

Реклама

Дмитрий е прекарал четири години без храна, само на енергийно хранене и вода. Наричат такива хора пранояди - от прана, енергия. Успява да го постигне благодарение на своята система за хармонизиране и самоусъвършенстване на тялото, душата и духа - сварга. По думите му има хранещи се с прана по цял свят, които се събират веднъж годишно. Феноменът често идва и в България, като посещение у нас и тази година е включено в календара му.

"Аз съм наследник на пет духовни традиции: дзен, дао, ци гун, дзогчен, спас и йога на сидхите, като, стъпвайки върху това древно познание, развих собствената си система за самоусъвършенстване на тялото, душата и духа - сварга. Тя е излекувала хиляди, дори повече хора на земята от рак и всякакви други заболявания. При нея първо човек прочиства тялото си и от киселинно го прави алкално. Когато стигнеш до момент, в който спреш да боледуваш, тогава разбираш, че си натрупал алкалност. След това започвам специални медитативни и дихателни практики и насищам клетките си "чи" или "ци", а това е в основата на енергията. В природата прана и ци е едно и също нещо, всяка традиция го нарича различно, а в науката се наричат фотони", обяснява феноменът.

Началото за Дмитрий Лапшинов в духовното му усъвършенстване започва преди повече от 15 години.

"Тогава бях спортист и исках бързо да подобрявам резултати. И попаднах на практиката "желязна ризница" на даоистите. Намерих си учител, живях в Индия и къде ли не, учих и взех петте изпита. Те са много трудни. Смъртоносни са за всеки човек, който не е подготвен. При първия сядаш в поза лотос, слагат ти три тухли на главата и ги разбиват с чук. При следващия лягаш на пирони, отгоре ти поставят бетон и пак го чупят с чук. Последният е свързан с паленето. Издържах ги и петте. Самият изпит показва, че всичките ти органи работят перфектно и нямаш дори на ниво клетка, болест. Това е постижимо за всички", споделя още Лапшинов.

Според него всяка промяна в организма ни трябва да започне от храненето.

"Дълъг процес е. Накратко - нашият стомашно-чревен тракт изпълнява не само храносмилателна функция, но също така се явява и част от имунната система, има и мистична роля - "вътрешна алхимия". При човек, който яде всичко, имунитетът работи на 97%, а вътрешната алхимия - на 3%, т.е. самият организъм на практика не произвежда почти нищо, а само консумира. Когато човек трансформира тялото си, тези полюси се променят - вътрешната алхимия започва да работи на 97% и синтезира необходимите елементи, а имунитетът е в спящ режим и се включва само тогава, когато в тялото попадне храна. Най-трудно се постига пълна алкална среда в организма с дишане. Само така става. Що се отнася до водата, аз я пия, но само размразена. Пия толкова, колкото ми се пие. Обикновено от една до три чаши дневно. Има дни, когато не пия изобщо", обяснява още Лапшинов.

В практиката, която той преподава, има ученици, които не успяват да изкарат системата докрай.

"Когато на човек му е лошо, не се чувства добре от промяната в живота си или е направил нещо неправилно или няма достатъчно енергия в себе си или просто психически не е готов. Само тогава не успява да се излекува. При всички други случаи е нужно само желание, търпение и любов - към себе си най-вече, защото това е лично самоусъвършенстване, не нечие друго", завършва феноменът.

Реклама
Реклама
Реклама