Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7855255 www.bgdnes.bg

Клоп: Пеп, ти си №1!

Със "Сити" трябва да играем така, сякаш животите ни зависят от това, каза Юрген

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп засипа с хвалби своя най-голям конкурент - треньора на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола. Това стана часове преди голямото дерби между първите два отбора във Висшата лига. Сблъсъкът, който е пряка битка и за титлата в Англия, ще се играе тази неделя на "Анфийлд" в Ливърпул от 18:30 часа.

Реклама

"Изпитвам огромно уважение към Гуардиола. Той е най-добрият треньор в света и за мен е чест да се конкурирам с него. Имаме огромно желание да спечелим мача в неделя и ще направим всичко възможно да го сторим", каза Клоп в интервю за "Скай спортс". Сезонът в английското първенство няма да свърши в неделя, убеден е германецът.

"Това е мач, който задължително трябва да спечелим. Ние се подготвяме за голям сблъсък. Знаем какво трябва да направим - да бъдем смели, да играем футбол, да се защитаваме, сякаш животите ни зависят от това. Сигурно целият свят говори как не бива да губим този мач. Май чух някъде и мнения, че няма как да не спечелим, но всъщност не ми пука. Ние наистина искаме победата, а до нея се стига адски трудно", заяви Клоп.

"Ние обаче осъзнаваме отлично, че този двубой е огромен. Целият свят ще гледа. Аз със сигурност ще го гледам, както и всички, които познавам, а това го прави много голям. Наистина го чакам с нетърпение, но изобщо не обръщам внимание на дискусиите преди него", добави Юрген. "Ливърпул" претърпя единственото си поражение през миналия сезон именно срещу "Сити", като това се оказа ключово за крайното класиране и второто място на "мърсисайдци".

"В последните две години изградихме взаимен респект със "Сити". Във футбола е така и всички треньори трябва да имаме план за идния мач, да не говорим за сблъсък между два от най-добрите отбора в света, ако не и най-добрите като цяло".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама