Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7855300 www.bgdnes.bg

Щерката на Галев управлява семейни богатства

Собствен бизнес, свързан с управление на сериозни суми пари, е започнала голямата дъщеря на Пламен Галев, показа проверка на "България Днес". Както подобава на наследничката на човек, за чието богатства се носят легенди, и Светослава Галева предпочита да работи за себе си, а на като наемен работник. За целта 26-годишната дама регистрира финансова компания. Очаквано седалището й не е в родната Дупница. Вместо малкото градче за свой офис Светослава избира Лондон, където живее от малка.

Едва завършила 7-и клас, през 2010 г. наследничката на брат Галев се озова в британската столица по изричното настояване на татко си. Формален повод става неволното й участие в мутренска битка в дупнишки плувен комплекс. Решен на всичко, за да опази дъщеря си, Пламен Галев директно изстрелва Светослава към британската столица. Заедно с нея потеглят и съпругата му Емилия и малкият им син Георги. Както подобава на хора от техния ранг, Галеви се нанасят в огромен апартамент в най-тузарския квартал - Саут Кенсингтън.

Реклама

След завършването на частна гимназия Светослава постъпва в един от най-известните местни университети с профил финанси. Според запознати наследничката на дупнишкия мафиот се дипломира наскоро с отличен успех.

Напук на очакванията, че безгрижно ще харчи милионите на издирвания си от Интерпол баща, Галева решава да изкарва сама прехраната си. За целта регистрира фирма SPG & Partners. Съкращението директно отговаря на нейните инициали Светослава Пламенова Галева.

Любител на подобна символика е и баща й, припомнят запознати. Пламен Галев и неговият "брат" Ангел Христов при регистрирането на първата си офшорка в Кипър избират името "Пи Ей Джи Норт Адамс". На кирилица "Пи Ей Джи", или ПАГ, всъщност означава "Пламен и Ангел Галеви", разшифроват техни близки.

Малко след регистрацията си фирмата на Светослава Галева създава и свои интернет сайт. За свое мото щерката на Галев избира цитат от Хенри Форд: "Богатството не е нищо повече или по-малко от инструмент за справяне с нещата. Това е като горивото, което управлява пещта, или колана, който управлява колелото - само средство за постигане на успех".

Реклама

Наред с обявите за набиране на персонал там са описани детайлно и предлаганите услуги. Сред тях са създаване на специални семейни фондове, които да въртят фамилните капитали, оптимизирайки дължимите данъци. Като бонус е и гарантираната дискретност относно истинските собственици. Наред с инвестиции се предлага и управление на притежаваните от богаташите яхти и самолети.

За момента не е ясно има ли компанията на Светослава Галева клиенти и какъв е техният брой освен евентуалното управление на офшорките на татко й. Липсва и информация за приходите, които Светослава Галева си докарва.

Познати на фамилията коментират, че такива далеч не са нужни на Светослава, за да си живее баровски. Наследницата на изчезналия дупнишки мафиот не крие, че се шири нашироко. Преди няколко години Светослава се изфука с чисто новото си "Ферари" с кожен салон, струващо 170 хил. евро. Според мълвата автомобилът е подарък от татко, който, макар и издирван, намерил начин лично да й връчи ключовете.

Наред с колите Галева обича да се фука и с луксозните си почивки. Доскоро Светослава често пускаше снимки от своите посещения на Френската ривиера и Монако. Мълвата носи, че Галевата щерка била сред елитните ВИП посетители в клуб "Милионер" в компанията на деца на други родни олигарси. Лукса да кършат снаги в тузарското заведение могат да си позволят само милионери. Цените там са немислими за клиенти със среден стандарт. Бутилка шампанско в тузарския бар стига до 10 хил. евро.

Децата на брат Геле са си у нас

За разлика от Светослава, децата на другия от тандема Братя Галеви Ангел Христов-Геле си живеят у нас. След завършване на гимназия Виктор и Елен постъпват в столичен университет. Животът им е като на останалите хиляди студенти, без излишен лукс и показност, разказват запознати.

Майка им Радмила, която все още е съпруга на издирвания от Интерпол Ангел Христов, живее в Дупница. Дамата е треньор на малки таланти в художествената гимнастика, които редовно печелят отличия в шампионати.

Реклама
Реклама
Реклама