Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7857909 www.bgdnes.bg

Меси настигна Роналдо

Геният на Лионел Меси отново блесна в цялата си светлина. Аржентинският бог се развихри срещу "Селта", заби хеттрик, а "Барселона" спечели с 4:1.

Лео вкара два шедьовъра от пряк свободен удар и една дузпа за кеф на 71 209 зрители на "Камп Ноу". Четвъртият гол за "Барса" беше дело на Серхио Бускетс. За гостите от Виго се разписа Лукас Оласа, също от пряк свободен удар.
Вестник "Мундо Депортиво" излезе с огромно челно заглавие: "Той е гений", и снимка на аржентинската звезда. "Диарио Спорт" е още по-категоричен на първа страница: "Меси, Меси, Меси и само Меси!".
Лео вече има 8 гола в 7 мача в шампионата този сезон и изостава само с едно попадение от лидера Карим Бензема.
Хеттрикът на Меси бе под номер 34 за него в испанската Ла Лига. Така той изравни бившия нападател на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо. Никой в историята на испанския шампионат не е отбелязвал повече хеттрикове.
Отделно Меси вече има общо 11 попадения срещу "Селта" за първенство. Това е 22-рият съперник, на който петкратният носител на "Златната топка" вкарва 10 или повече голове в Ла Лига.
Любопитно е, че само Меси има повече голове след преки свободни удари от всеки един друг отбор от петте водещи европейски първенства за последните 8 сезона. Статистиците изчислиха, че аржентинският гений е забил 29 попадения след фаул от 2011 година насам. Целият отбор на "Ювентус" има 27 гола за същия период. Следват "Реал" (М) с 23, "Рома" и "Олимпик" (Лион) с по 21 и "Пари Сен Жермен" с 20.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама