Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7859010 www.bgdnes.bg

Викторио застрелва бебето си след грешка на МВР

Скандални разкрития от обвинителния акт срещу изверга

Полицаите вдигнали шум и събудили килъра, който спял с детето Никол в барака край магистралата

Фатална грешка е допуснала полицията при акцията за залавянето на Викторио Александров, който разстреля приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол! При пристигането си край Долни Богров униформените са вдигнали шум и са събудили изверга, който спял в крайпътна постройка с детето, след като ликвидирал майка му. Щом разбрал, че е приклещен, той решил да пусне куршум в главата на малкото си момиченце! За скандалния развой на събитията отпреди година става ясно от обвинителния акт срещу двойния килър, научи "България Днес".

Реклама

Делото срещу Викторио Александров е внесено в средата на октомври в Софийския градски съд. Това става почти година след фаталния 29 октомври, когато частният охранител слага край на живота на най-близките си хора. Разследващите описват надълго и нашироко какво е станало през деня, как се е стигнало до скандала между младите родители и как е затрита Дарина. Пестеливи са подробностите какво се случва, когато Викторио слиза с детето на ръце от пленения таксиметров автомобил, с който обикаля покрай София.

Не става ясно как МВР локализира килъра и какво се случва във времето от настаняването в крайпътната изоставена постройка до 22,30 часа, когато Викторио застрелва собственото си дете. Неизяснени остават най-важните въпроси - как МВР е подходило за залавянето на издирвания мъж, след като се разбира, че той е убил половинката си, взел е невръстната си дъщеря и е въоръжен. Дали са извикани психолози на мястото, използвана ли е светлинно-звукова сигнализация и по какъв начин е неутрализиран Александров.

Репортер на вестника запита за коментар участниците в акцията за залавянето на убиеца от Столичната дирекция на вътрешните работи. Оттам отказаха коментар с мотива, че само прокуратурата може да дава информация за висящи дела. Въпросите бяха отправени и към Софийската градска прокуратура, откъдето препратиха към съда, защото делото вече е внесено там. Така след обичайното предаване на отговорността между институциите отговор не последва, нито се разбра има ли някой наказан след злополучната акция.

"Никол можеше да бъде спасена", заявиха за вестника близки на почерненото семейство Министерски. Те не са информирани за подробности около акцията, но са на мнение, че е допусната грешка. Скърбящите роднини отказаха коментар, докато не се разбере цялата истина около акцията, но изтъкнаха, че няколко пъти са искали поправка на обвинителния акт заради непълноти или неточности. До момента те все още не са запознати с крайния вариант, който е внесен в съда.

Според данните по делото до трагичната развръзка се стига след 14 часа, когато Викторио отива в апартамента в столичния жк "Надежда", за да види детето. Двамата с Дарина влошили отношенията си в последно време и младата жена започнала да събира рутер за интернет и други вещи на Викторио. През това време бащата държал малката Никол. Между двамата родители избухнал скандал, при който Дарина издърпала детето от ръцете на Викторио. Малката Никол се разплакала. Тогава Викторио избеснял, ударил Дарина с няколко юмрука по главата и тялото, след което стрелял. Куршумът попаднал в брадичката и долната челюст. Една от гилзите е открита в косата на младата майка, а една - на пода. Патоанатомите решават, че е стреляно от близка дистанция заради открит "барутен татуаж" - недоизгорели барутни частици, които изгарят кожата около огнестрелната рана.

След като довършва Дарина, Викторио грабва детето и се отправя към Северния парк, където захвърля телефона си в кофа за смет. В кв. "Илиенци" двамата обядвали, а после убиецът се насочил към кв. "Хаджи Димитър", където живее. Там шофьорката Габриела ги качила на стоп с лек автомобил "Форд" и ги оставила след няколко пресечки пред офис на банка. Към 19,10 часа Викторио се качил на таксито на шофьора Петьо Павлов. Поръчал му първо да кара към "Надежда", където принудил бакшиша да си даде двата телефона. Фраснал го с пищова в тила и го заплашил: "Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш". После насочил бакшиша към АМ "Люлин", а след това - към Долни Богров. Там се подслонил с момиченцето в тухлена постройка на метри от крайпътната мантинела. Изморени от тежкия ден, двамата заспали.

Реклама

През това време родителите на Дарина повикали ключар, влезли в апартамента и подали сигнал за убийството. "От шума на пристигналите полицаи Викторио се събудил и решил да убие дъщеря си и да се самоубие. Той произвел изстрел срещу Никол и насочил оръжието към главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, той натиснал спусъка, но се отдръпнал инстинктивно и не успял да се простреля", пишат разследващите. Аутопсията потвърждава, че Никол е убита с един изстрел в лявата горна тилна задна слепоочна област на главата.

Пред криминалистите Викторио не се признава за виновен. Той е съзнавал свойството и значението на постъпките си, категорични са вещите лица в съдебно психиатричната и психологична експертиза.

Погват го и за принуда

Освен за убийствата на Дарина и на Никол Викторио Александров е изправен пред Темида и за принуда. Той ще отговаря за действията си спрямо таксиметровия шофьор, когото принудил да си даде телефоните, за да не се свърже с полицията. Таксиджията е не само пострадал от действията на обезумелия Викторио, но е един от основните свидетели по делото.

Реклама
Реклама
Реклама