Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7859384 www.bgdnes.bg

Бившият рефер №1 Марк Клатенбърг: Нямаше дузпа за "Сити"!

"Ливърпул" лети към титлата в Англия, но полемиките дали "Манчестър Сити" е трябвало да получи дузпа в загубеното с 1:3 дерби, продължават с пълна сила.

В началото на мача топката се отклони в ръката на Трент Александър-Арнолд в наказателното поле, съдията Майк Оливър не спря играта и "червените" поведоха в ответната атака със страхотен гол на Фабиньо. Ситуацията бе прегледана с ВАР и решението бе потвърдено, което доведе до бурни протести на мениджъра Хосеп Гуардиола и играчите на "Сити". Късметът на "Ливърпул" дойде благодарение на факта, че секунда по-рано топката се удря в ръката и на Бернардо Силва от "гражданите". След мача от английската Футболна асоциация официално обявиха, че дузпа няма и решението е правилно. С победата "Ливърпул" дръпна на 9 точки пред "гражданите" в битката за титлата.

Реклама

"Манчестър Сити" не трябваше да получава дузпа - категоричен е и доскорошният топрефер на Висшата лига Марк Клатенбърг. - Ролята на Бернардо Силва в инцидента означава, че не би трябвало да има нарушение. ВАР и Майкъл Оливър взеха правилното решение. Ръката на нападателя на "Манчестър Сити" отклонява топката към тази на Александър-Арнолд. Но не съм съгласен с обяснението на Висшата лига за неумишлено докосване. Ако ръката на Силва не беше отклонила топката, тогава трябваше да бъде отсъдена дузпа, тъй като тази на Александър-Арнолд е в неестествено положение и той я използва, за да увеличи обема на тялото си." 

Мениджърът на "Сити" Гуардиола отказа да се оправдава със съдията и джентълменски поздрави всеки един от играчите на победителите. "Беше невероятно да играем по такъв начин на този стадион, който е най-трудното място в света - каза Пеп. - Горд съм с моя отбор. "Ливърпул" е най-силният тим в Европа, а ние играхме толкова добре срещу тях. Все още има седем месеца. Ако "Ливърпул" спечели титлата, аз ще съм първият, който ще ги поздрави за това колко са добри. Ние искаме да се борим до самия край. Това бе страхотна чест за Висшата лига - спектакъл, в който и двата отбора искат да атакуват и да създават шансове. Не искам да говоря за ситуацията преди първия гол. Питайте Майк Райли и хората от ВАР. След мача не съм иронизирал съдиите. Само ги поздравих." 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама