Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7859930 www.bgdnes.bg

Здравко от "Ритон": Янчо Таков ни цензурира!

Свали ни от "Всяка неделя" заради гърдите на Катето

"В самото начало на певческата ни кариера имахме много забрани. Даже ни сваляха от предавания, защото сме били прекалено атрактивни."

Това сподели най-успешният роден дует - Катя и Здравко от "Ритон", които си припомниха дните на соца, в които са живели. "30 години да, промяна, но дали се случи, както си го представяхме?", пита Здравко и продължава с разказа си за свалянето им от ефир.

Реклама

"Точно се бяхме върнали от чужбина и явно сме изглеждали различно, защото ни махнаха от "Всяка неделя", тогава Янчо Таков беше водещ. И как стана ли? Ами наша позната, с която учехме заедно в Консерваторията, работеше като тонрежисьор. Дойде и ни каза: "Да не ви отчайвам, но Янчо нареди да ви свалят от ефир, защото сте прекалено екстравагантни, с прилепнали дрехи. Според жената по този начин изпъквали красивите заоблености на Катето, която и сега, и преди има най-впечатляващия естествен бюст от певиците у нас. А ние току-що се бяхме върнали от Полша и имахме много сценични костюми. Тогава се разплакахме и двамата, защото бяхме съвсем млади изпълнители и не очаквахме точно това да се случи. Не беше приятно, разбира се, но днес вече се връщаме към това с усмивка", споделя Здравко.

Според самата Катя това, което ги прави любимци на публиката, е фактът, че нито в миналото, нито сега са пели политически песни и текстове.

"Това ни запази от много грешки, а честно казано, тогава нямаш много право да отказваш песни. Все пак ние не можем да се оплачем. Гледам, че днес е много модерно да излизат и да казват - това ни забраняваха, онова не ни позволяваха. Много е модерно да се правим на репресирани. Да, ограничавали са ни дотолкова, доколкото са ограничавали и всичките ни колеги. Но нещата не са били толкова трагични", обяснява Катето.

Колкото до приятелството на "Ритон" с мегазвездата на руската естрада Филип Киркоров, нежната половинка от дуета обяснява: "Нашето приятелство с Киркоров е дългогодишно. Всъщност моите родители и роднини бяха семейни приятели с тези на Филип. Леля ми беше много близка с бащата на Филип - Бедрос. Филип тогава беше малък. Отначало искаше да става фокусник, а ние вече правехме турнета в СССР. Баба му не даваше и прашинка да падне върху него. Веднъж дойдоха вкъщи, а тя извади едни негови снимки, правени в държавно фото - с къдрава косичка, небесносиньо сако и папийонка, и каза: "Ето това е, той ще става звезда!". Викам: "Бре, чак пък звезда!". А то какво се случи - той наистина стана звезда. Но пък и това е умение, да можеш, като ти кацне птичето на късмета, да го използваш овреме. Е, все пак има и талант Филип, така е. Радваме му се", споделят "Ритон", които при всички случаи ще присъстват на сватбата на Филип Киркоров, когато се случи тук, у нас.

Композиторът Мишо Белчев:

В трудни времена само те ми подадоха ръка!

"Кристина, съпругата ми, пострада доста заради мен, особено след падането на Тодор Живков от власт след 10 ноември", сподели бардът на любовта Михаил Белчев на концерта си "Булевардът" само преди дни.

"Мен специално ме бяха забранили навсякъде, защото изповядвахме с Криси леви убеждения и не го криехме. Бяха много тежки години. Слава богу, че имам страхотни приятели и те ме спасяваха. Тогава ни помогнаха Катя и Здравко от "Ритон". Никога няма да забравя това. Но с днешна дата искам да си спомням повече хубавите неща. Защото този, който го бива, той оцелява", сподели още Мишо Белчев.

Реклама
Реклама
Реклама