Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862767 www.bgdnes.bg

Черен дроб погуби певеца Влади Марков

Изпълнителят на хитове +18 издъхна едва на 47 години

"Тежка загуба за музиката! Певецът Влади Марков си отиде само на 47 години. С 10 беше по-млад от мен. Това са Божи работи! Никой не знае кога и кого ще прибере. Бог да го прости!"

Това сподели пред "България Днес" легендата на фолкмузиката Тошко Тодоров. Изпълнителят на легендарния хит "Радка Пиратка" е в покруса от внезапната кончина на своя колега.

Реклама

Скръб и покруса налегнаха музикалната гилдия. Едва на 47 години издъхна един от най-легендарните фолкпевци. Влади Марков от Сапарева баня си отиде внезапно навръх Архангеловден, а в събота бе погребан в родната Сапарева баня.

Влади имал проблеми с черния дроб, които се оказали фатални. Новината за кончината му шокира не само жителите на курорта, а и хиляди почитатели на творчеството и чувството му за хумор.

Влади Марков се прочу в цялата страна като певеца на хитове +18 с пиперливи и забавни текстове. С оркестъра си веселяха гостите на емблематичен ресторант в Сапарева баня и кръчми в цяла България.

Сред най-легендарните му хитове остават "Мамино Анче", "Ой, Велико, Велико", "Розовата пантера", "Яли са те вуци", Три кила", "5-6 женички", "Качила се Гана" и много други, повечето от които обединени в микс със съпровод за здраво празнуване.

Влади Марков е син на отец Георги и Райна Маркови. Двамата стопанисваха храма в Паничище. Местните хора описват отец Георги и съпругата му Райна като изключително добри, земни и народни хора. Преди 10 години загубили другия си син. Детето им починало на 35 години. Най-вероятно това ги накарало да се посветят и на служба на Господ по думите на миряни от Сапарева баня.

Талантливият музикант е празнувал рожден ден преди по-малко от 20 дни, роден е на 20 октомври.

Съпругата му Камелия благодари на всички роднини и приятели, че са до нея в най-трудния момент.

"България Днес" поднася своите искрени съболезнования на семейството!

Реклама
Реклама
Реклама