Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862838 www.bgdnes.bg

Талантът Виктор покори Америка

Бербатов забелязва уменията му 

15-годишният пианист свири в "Карнеги Хол"

15-годишният пианист Виктор Владков покори Америка!

Младият талант получи поредното си признание. Той беше поканен да свири първи на световния галаконцерт на победителите от "Златни награди за класическа музика". Надпреварата е за деца виртуозни музиканти от целия свят и традиционно награждаването им е в прочутата зала "Карнеги Хол" в Ню Йорк. Нашето момче излиза първо на сцената и оставя публиката без дъх, която в края на изпълнението му избухва във възторжени аплодисменти. Стъпването на Владков на сцената на "Карнеги Хол" е огромен успех, защото пресявката кой да участва и да открие събитието е изключително ожесточена. "Карнеги Хол" е сред най-известните концертни зали за класическа и популярна музика, прочут е със своята красота, история и акустика. Прави около 100 представления всеки сезон.

Огромният потенциал на българчето е оценен от организаторите, които искат да покажат специално отношение към него. И затова го канят да открие концерта. Въпреки крехката си възраст Виктор има сериозен опит и не се притеснява от оказаното му внимание, за да може по-късно да се справи блестящо.

Реклама

Изявата в "Карнеги Хол" е поредното бележито събитие, на което Виктор взима участие. По-рано през годината той свири в зала "Амфитеатър" на Парижката филхармония. Там се състоя галаконцертът и награждаване на победителите от два свръхпрестижни музикални конкурса. Виктор получи своите два златни медала, завоювани в лондонското и парижкото издание на конкурса "Гран при виртуозо". Седмица по-рано нашето момче спечели златен медал от Международния конкурс "Вива пиано", който се проведе в София.

Виктор е деветокласник в Математическата гимназия в Казанлък и възпитаник на музикалния педагог Елена Юлиянова. На няколко пъти е номиниран за Клуба на успелите българчета в класацията на фондация "Димитър Бербатов" и печели отличия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама