Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7865110 www.bgdnes.bg

Асен Блатечки канен за бодигард на Жоро Илиев

Крадях кренвирши, бисквити и дъвки, голям разбойник бях, казва актьорът

Малко след като завършил училище, звездата на родното кино Асен Блатечки за една бройка щял да стане бодигард на шефа на ВИС-2 Жоро Илиев. Това се случило месеци след смъртта на брат му Васил.

"Офертата беше да започна първо като охрана при най-добрите, защото тренирах карате, бях доста бърз и вече имах колан. Имах и други умения, плюс това не бях страхлив, което при тях е важно. Но добре, че ме приеха във ВИТИЗ и всичко се разсъхна", споделя с днешна дата Асен Блатечки.

Реклама

И днес по всичко личи, че именно актьорският път се оказва решаващ за живота му, тъй като именно той го откъсва от престъпните среди, в които навлизат много от неговите приятели след училище.

"Знам как се изкарват пари от ранна детска възраст. Бях на 12 г., когато започнах да работя първата си работа - станах тапицер. Съчетавах това с учене и с каратето. Благодарение на свободомислещите ми родители винаги съм се справял сам и съм доволен от това. Мога да се оправя почти във всяка ситуация", сподели Блатечки.

Всъщност, когато майка му и баща му го създавали, те също били буйни тийнейджъри. Баща му бил едва в 10-и клас, когато се влюбил в майка му. Тя пък тогава учела в осми клас. Двамата напуснали училище и заживели заедно. Започнали да работят въпреки детската си възраст и завършили вечерно. Две години след това се родил Асен. "Харесвам циганите, знаете ли защо? Защото съм бил кърмен от циганка на име Цура. Оттам идва тази моя любов. Иначе от 3-годишен съм по улиците, понеже нямаше кой да ме гледа и да ми угажда", спомня си Блатечки.

В онези първи години от своя живот бъдещият актьор живеел в доста по-лоши условия от днес и тъй като родителите му работели почти постоянно, той бил оставен на грижите на баба и съседка.

"Да ви кажа честно, в детските си години не съм бил нищо повече от един изпечен крадец. Специализирах в обири на супермаркети и без да ми мигне окото, крадях кренвирши, дъвки и даже дини и пъпеши. Не помня точно какво, но всичко, което се ядеше, можеше да се скрие някъде. Но тогава го гледах като голяма веселба. Вече не смятам, че е така", сподели Асен.

С днешна дата актьорът продължава да оцелява сам. "И сам воинът е воин. Аз съм воин по душа. Затова ще продължавам да търся варианти за развитие, в движението е щастието", философски отбелязва Блатечки. И да, той вече има своите първи режисьорски дебюти. Екшън филмът му "Бензин" бе най-гледан в годината, когато излезе. Освен в киното Асен играе и в различни частни постановки заедно с колегите си.

"Една от най-големите ми актьорски мечти е да изиграя дете аутист. И знам, че това е много трудно. Много исках Стефан Данаилов, който е мой преподавател, да ми даде такава роля, но се разминах с нея. Иначе с Ламбо сме имали и много пререкания. Той ми се караше за какво ли не, дори помня, на една репетиция ми изпляска 15 шамара, ама беше за мое добро. Сега разбирам, че е имал право - едно малко келешче като мен му се правеше на Ален Делон. А то не става така. С днешна дата обожавам Ламбо и разбира се, му желая бързо оздравяване", сподели за Мастера звездата на БГ кино и театър Асен Блатечки.

Реклама
Реклама
Реклама