Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7866397 www.bgdnes.bg

Член на Изпълкома пред "България Днес": Гласувахме оставката на Лечков!

Йордан Лечков подаде оставка като първи вицепрезидент на БФС и тя бе приета.

Това заяви пред "България Днес" член на Изпълкома на федерацията, който не пожела да бъде цитиран. Той е вторият участник в инфарктното заседание, който твърди, че Лече доброволно е сдал поста. Първи публично го обяви Венци Стефанов. Така кашата в БФС става по-голяма и изобщо не е ясно кой за какво отговаря в родния футбол.

Пред съда Лечков твърди, че трябва да бъде обявен за президент на БФС, защото е първи заместник на напусналия шеф Борислав Михайлов. Така било записано в устава на организацията. Големият въпрос е дали самият Лечков също е подал оставка на скандалното заседание и дали тя е приета по съответната законова процедура. Според източника на "България Днес" членовете на Изпълкома са подали писмено оставки и това е вписано в протокола на събранието. Проведено е и съответното гласуване, с което промените в ръководството на БФС са станали факт. Това е и позицията на Венци Стефанов, който беше още по-конкретен.

Реклама

"Йордан Лечков представи оставката си и всички я разписахме - обясни собственикът на "Славия". - Ситуацията стана много странна."

Стефанов предположи и каква би могла да бъде причината Лечков да се обърне към съда с желанието да бъде обявен за президент на БФС.

"Има вероятност самият Лечков нарочно да не е сложил подписа си - разкрива Стефанов. - Аз съм доста учуден от цялата тази история, която се разиграва в момента. По време на заседанието позволихме на Лечков да участва в местните избори и се разбрахме Михаил Касабов да бъде временно президент на БФС. А сега е сезиран съдът, защото Лечков явно си е правил някакви планове. Моето мнение е, че той не постъпва мъжки."

И докато българският футбол е на автопилот, Йордан Лечков лаконично обобщи своята теза в изявление пред "Спортал".

"По закон първият вицепрезидент заема поста на президента - казва Лече. - Аз не съм подавал оставка, нито писмено съм се отказал. Законите трябва да се спазват. Повече не мога да коментирам. Ще говорим след няколко дни. Сега имаме много работа покрай националния отбор."

Реклама
Реклама
Реклама