Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7869786 www.bgdnes.bg

Легенда Боре Кьосев: Готви се преврат във волейбола!

Използват Любо Ганев, никой не е искал да го маха


Готви се преврат в българския волейбол! Новината разкри легендата Борислав Кьосев, който е член на Управителния съвет на федерацията и е от приближените хора на президента Данчо Лазаров.
През последните дни напрежението в колективния спорт се покачи. Причина за това станаха слуховете, че вицепрезидентът Любо Ганев може да бъде отстранен на предстоящото Общо събрание (20 декември).
"Групичка от 7-8 столични и още два провинциални отбора готвят преврат - обясни Борислав Кьосев пред "България Днес". - Правят се подписки, за да има изборно общо събрание. Върви декларация с 25 точки. Една от тях е, че ако вземат властта, федерацията ще плаща заплатите на всички треньори. Това е все едно да пътуваш в столичния градски транспорт безплатно. Притеснен съм за Любо Ганев, защото го подхлъзнаха."
Борислав Кьосев категорично отрече, че Любо Ганев ще бъде сменен от управата на волейбола.
"Той си въобразява, но ви заявявам, че никой няма намерение да го маха - допълни Борислав Кьосев. - Ще има промени в Управителния съвет, защото 3-4 човека не вземат дейно участие в ръководството."
Кьосев допълни, че неговият бивш съотборник в националния отбор не е изолиран от живота във федеарцията.


"Той получи отговорността да ръководи провеждането на световното първенство по волейбол - допълни Борислав Кьосев. - Оттам не сме имали по-сериозни ангажименти. Любо е на друго ниво. Не е за някакви дребни задачи. Може би се е получило напрежение, защото сменихме екипировката на националния отбор от неговата фирма "Асикс" с друга компания."
Кьосев разкри, че няма директен конфликт между Ганев и президента Данчо Лазаров.
"Имаше само някакви дребни неща и никога не е бил провеждан другарски съд срещу Любо - отсече Боре Кьосев. - Всичко беше недоразумение покрай организацията на световното първенство. Някакви проблеми с транспорт и една вечеря."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама