Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7871846 www.bgdnes.bg

Чудодейно изцерение в Кабиленския манастир

Болни оздравяват, бездетни забременяват след искрена молитва

Бебе се излекува от рак, баба му се моли в светата обител

Чудодейно изцеление в Кабиленския манастир "Рождество на Пресвета Богородица"!

Бебе на 10 месеца се избави от най-страшното онкологично заболяване. Пеленачето преборило рак, след като неговата баба дошла в светата обител, помолила се и наляла вода от лековитото аязмо.

Прекрасната и вдъхновяваща новина сподели пред "България Днес" послушница Яна от девическата обител, която се намира в непосредствена близо до Археологическия резерват Кабиле и едноименното ямболско село.

Реклама

"Бабата на болното бебе дойде и се помоли в манастира. Напълни вода от лековитото аязмо в манастира, с която са мили детенцето и са му давали да пие. След няколко месеца в манастира пристигнаха поклонници от Бургас, които ни съобщиха, че след молитвата и процедурите с водата изследванията в болницата са показали, че бебето се е излекувало по чудодеен начин, вече няма никакви ракови клетки и е напълно здраво. Благата вест дойде съвсем наскоро", разказа щастливата млада послушница, избрала да бъде Божи служител в девическия манастир пред светския живот.

Своето чудотворно изцеление изпитва и жена от Ямбол. На 15 септември т.г. тя пристига в Кабиленския манастир в приповдигнато настроение и разказва пред монахините, че лековитата вода от аязмото е излекувала дископатията й.

"Жената сподели следното: "Преди 5-6 години дойдох и се обливах в къпалнята с лековитата вода. Гърбът ме болеше страшно много, дископатията ме беше налегнала. При всяко дишане дори изпитвах болка. Налях си вода от аязмото, помолих се в манастира и се прибрах вкъщи. Водата ме излекува. Оздравях! Чудесно е, че има такъв извор", разказва още пред вестника монахинята.

Малко преди тя да се върне в Кабиленския манастир и да благодари за Божията помощ със силата на вярата, това прави и Павлина Вълкова. На 28 август т.г., когато честваме Успение Богородично по стар стил, жената отново прекрачва манастирския праг, за да възвести радостта и на своето чудо.

"Тя разказа, че на същата дата през 1992 г. е дошла в манастира и се е помолила за рожба, тъй като не е имала детенце. Точно след една година откриха бременността ми, а през 1994-та родих момче, което вече е жив и здрав мъж на 25 години - сподели жената. Така 27 години по-късно, на същия ден, тя се върна, за да сподели щастието и благодарността си", разкрива послушница Яна пред "България Днес".

Реклама

Датата 28 август се оказва сакрална и за друга жена, която усеща Божията благодат да се радва на свое отроче след много препятствия.

"Загубих бебе в петия месец. Отец Георги и сестрите се помолиха за мен. Случи се чудо и родих. Но след това ме приеха в болница с тумор в главата на 39-ия ден след раждането. Благодарение на Бог и Божията майка, от която измолих моето отроче, се излекувах. Тук ще кръстим нашето момиче на 28 август на Голяма Богородица по стар стил. И аз съм кръщавана тук, в Кабиленския манастир съм се и венчала", описва жената своите житейски перипетии при идването й в светата обител на 6 юни тази година.

Това са само малка част от чудодейните изцеления със силата на искрената вяра, които се случват след молитви в Божия храм и обливане и пиене на лековитата вода от аязмото, за които миряните са се върнали и са разказали през тази година.

"Има още много незаписани случаи на проговорили дечица и за двойки, които са се сдобили с рожбичка, а дотогава не са могли. Някои преспиват в манастира, други си взимат вода за вкъщи и пак има доказан ефект. Важното е да има силна и искрена вяра. И също така да се присъства на службата, а не манастирът да се посещава само като музей и да се стои в двора", разказва пред "България Днес" послушница Яна.

Божията служителка съветва родители, баби и дядовци да не водят децата и внуците на ходжи, гледачки и екстрасенси.

"Има случаи, в които детенцето не проговаря, а това се случва, когато то дойде в манастира. Намирали сме върху иконита на "Тайната вечеря" кърпички със стотинки, куршуми във водата и други предмети. Не следвайте тези окултно-езотерични учения", напътства още монахинята.

Пеленаче премахва трета сливица

Друго бебе - на една годинка - имало трета сливица. Лекари искали да изчакат то да навърши три годинки, за да го оперират. Но състоянието на пеленачето било много лошо и майка му го довела в Кабиленския манастир. Преспали в обителта, а когато се върнали вкъщи, третата сливица вече я нямало.

Друго голямо чудо в обителта е свързано с мъж на около 40 години. Човекът бил обездвижен, не се хранел, бил отслабнал десетки килограми и състоянието му било изключително лошо. Родителите му го довели в Кабиленския манастир, полели го с вода и останали да пренощуват.

Само след няколко месеца тримата се върнали, а майката раздавала питка за здраве. Синът й вече се движел спокойно, хранел се нормално и дори започнал да шофира.

В друг случай в храма дошло момче от близкото село Маломир. То не можело да говори, а вече било голямо. Довела го неговата баба с надеждата Богородица да помогне на внучето й да проговори.

Така се и случило. Младежът се полял с вода от аязмото, повярвал истински в чудото и то станало.

По подобен чудотворен начин друг негов връстник излекувал екземата на ръката си. Тя била толкова сериозна, че лекарите не намирали начин да го излекуват. Чудодейната вода от аязмото и искрената вяра свършили тази работа.

Жителка на Чирпан имала болно сърце. Доктори й предложили да й сложат стент, кръвното също било проблемно. Тогава жената дошла в Кабиленския манастир и след познатата вече процедура се възстановила напълно и забравила за стента.

Друга жена имала проблем със зрението. Тя също се изцерила. Успяла да премахне и туморен израстък от тялото си.

Реклама
Реклама
Реклама