Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7871936 www.bgdnes.bg

Стефан Димитров: Взимам 400 лв. пенсия!

Обиден съм, че държавата не ми осигури достойни старини, казва композиторът

Рекордно ниска пенсия взима легендарният български композитор Стефан Димитров.

Носителят на няколко награди "Златен Орфей" живее с мизерната сума от 400 лева на месец. Авторът на десетки родни хитове е обиден от факта, че държавата не му осигурява достойни старини. Макар музиката на композитора да живее в домовете и спомените на всяко българско семейство, Димитров е принуден да продължава неуморно да работи, за да може да си подсигури елементарен стандарт на живот. Неотдавна съпругата му Богдана Карадочева заяви ексклузивно пред "България Днес", че не взима и стотинка пенсия от държавата. Царицата на шансона споделя, че се чувстват забравени.

Реклама

Богдана и Стефан са едни от многото родни дейци, които са с минимални или нулеви пенсии. Не един и двама си отиват от този свят с подигравателни месечни доходи от държавата. По думите на Карадочева и Емил Димитров и Боян Иванов си отиват само със социални пенсии от по 93 лв.

Стефан Димитров за разлика от съпругата си не дава гласност често на неприятните ситуации, в които ги поставя държавата. Той споделя, че пенсията му е ниска, но за сметка на това продължава да работи и твори. Причина за скромните пенсии са изгорелите архиви и невъзможността да бъдат възстановени документите, които доказват какво и колко са внасяли изпълнителите в активните си години.

През май месец Стефан Димитров направи грандиозен концерт в зала 1 на НДК, с който отбеляза своят 70-и рожден ден. По време на спектакъла той не слиза за миг от сцената, а легендите на родната музикална сцена изпяха емблематичните му песни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама