Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7874362 www.bgdnes.bg

Тигъра виси за Чехия

Вратарят Пламен Илиев може да пропусне и двубоя с Чехия утре, научи "България Днес". Той продължава да се оплаква от болки в бедрото.

Стражът опита да тренира със съотборниците си на последното занимание преди контролата с Парагвай (0:1). Тигъра е изкарал само част от него, сподели човек от тима. В средата на тренировката отново е почувствал болки. Той е напуснал заниманието.

Реклама

В двубоя с Парагвай Илиев бе заменен от Георги Георгиев. Стражът на "Славия" дебютира с националната фланелка, като имаше няколко добри прояви на вратата.

Илиев ще пробва да тренира пълноценно отново днес. Ако продължава да чувства болки, няма да пази и в последния мач от евроквалификациите с Чехия утре.

От "Лудогорец" са изявили желание вратарят да бъде освободен още в началото на лагера. Това не е станало, тъй като лекарският щаб е преценил, че травмата на Пламен Илиев не е сериозна.

Новият селекционер Георги Дерменджиев дебютира със загуба начело на националния отбор - 0:1 от Парагвай. България продължава да няма победа вече над година. С поражението "лъвовете" изравниха антирекорд по поредни мачове без победа след Втората световна война. 12 срещи без успех записваме и от 12 октомври 1977 до 4 август 1978 година.

"Като двубой го определям като едно сравнително добро ниво - заяви Дерменджиев. - Парагвай е отбор с висока класа. В играчите има много напрежение. Искам то да спадне, защото от тези 90 минути имаме и добри моменти, в които и гол можеше да отбележим. Резултатът е негативен, но това е реалността. Аз и екипът ще се опитаме да вдъхнем самочувствие в играчите преди баражите. Вратарят Георгиев се справи отлично, доволен съм. Чехия е съвсем различен противник, така че е реално да има промени в състава."

Реклама
Реклама
Реклама