Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7874545 www.bgdnes.bg

Срам: Англия громи, ултрасите освиркват

Английските фенове се посрамиха за пореден път. Ултрасите освиркаха национала Джо Гомес въпреки разгромната победа на "трите лъва" над Черна гора със 7:0. Успехът гарантира класиране за Евро 2020.

Гомес влезе като резерва. Той беше зверски освиркан. Причина за това е скандалът с Рахийм Стърлинг. Двамата се джафкаха в дербито "Ливърпул" - "Манчестър Сити". На другия ден почти се сбиха, когато се видяха на лагера на националния отбор. Инициатор на скандала стана Стърлинг, който беше отстранен от тима.
"До всички английски фенове. Исках да оставим нещата така, но трябва да говоря отново - написа в социалните мрежи Стърлинг. - Трудно е за мен да видя мой съотборник да бъде освиркан за нещо, за което съм виновен. Джо не направи нищо грешно. Тези неща са незаслужени за него. Това бе тежка седмица за него. Да бъде освиркван в тази вечер е абсолютно незаслужено. Поемам цялата отговорност и приемам обстоятелствата. Чувствам се тежко. Сега пожелавам на всеки да се прибере безопасно."
Хари Кейн вкара три гола. По един добавиха Алекс Окслейд-Чембърлейн, Маркъс Рашфорд и Тами Ейбрахам. Автогол си отбеляза Александър Шофранац.
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт остана предоволен от победата.
"Играхме комбинативно, подавахме си добре и хладнокръвно завършвахме головите ситуации, които създавахме - сподели треньорът. - В миналото сме имали проблеми срещу отбори, които минават за аутсайдери и действат подчертано дефанзивно. Сега разполагаме с футболисти, способни да се справят с всяка защита."
Чехия е другият отбор от нашата група, който се класира директно. Те победиха Косово с 2:1.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама