Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7875744 www.bgdnes.bg

Кузов стана пернишки адвокат

Мога да се явявам и от двете страни за сексуални престъпления, рече осъденият за блудство бивш депутат атакист

Адвокат е станал бившият депутат Владимир Кузов, който преди десет години бе осъден условно за хомосексуални действия с малолетен. Някогашният кадър на Политическа партия "Атака" се е вписал като член на пернишката адвокатска колегия преди месец. За този кратък период от време Кузов вече е натрупал клиентела от различни градове на страната. Казусите, по които се явява в съда, са от различен спектър на правото - наказателни, граждански. В практиката си Кузов се занимава с дела за кражби, разпространение на фалшива валута, противозаконно отнемане на моторни превозни средства и др.

Реклама

"Нямам притеснения да поема и дела за сексуални престъпления както на пострадали, така и на обвинени. Готов съм да се явявам и от двете страни. Минал съм през цялата процедура по време на делото срещу мен. Познавам нещата отвътре, а както е известно, животът е най-добрият учител", споделя адвокат Владимир Кузов пред "България Днес". Той допълва, че въпреки финала на делото срещу него по казуса имало развитие, което би следвало да доведе до преразглеждане на случая. Ставало дума за досъдебно производство, образувано във връзка с компрометиране на показанията на основния свидетел чрез склоняване към лъжесвидетелстване. В подкрепа на тезата си, че може да се стигне до ревизия на присъда, Кузов посочва още няколко съществени процесуални нарушения. Бившият депутат твърди, както неведнъж досега, че делото срещу него е било скалъпено по политически причини.

Като народен представител от "Атака" през 2006 година той бе отстранен от парламента заради обвинението на прокуратурата в педофилски действия и блудство с 13-годишно момче в София. Три години по-късно получи условна присъда от три години. Заедно с него под наказателна отговорност бяха подведени още трима души, но впоследствие прокуратурата оттеглила обвиненията си срещу тях и те били оправдани.

Докато съдебната сага се точила между инстанциите, Кузов завършил право в Нов български университет.

"Мен ме интересува целият океан на правото... гражданското е океан, а наказателното е море", категоричен е бившият депутат. Преди две години той бе засечен по време на юридически стаж в съда в София. Самият той зави тогава, че има намерение да стане магистрат, защото в България нямало достатъчно качествени съдии. Очевидно плановете му са се провалили поради законови пречки и той е започнал работа като адвокат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама