Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7877761 www.bgdnes.bg

В Париж използваха водно оръдие в ожесточените сблъсъци с протестиращи (Галерия)

Френската полиция използва водно оръжие и сълзотворен газ в опит за разпръсне протестиращи от движението на "жълтите жилетки" на площад "Италия" в Париж, предаде ТАСС, като се позова на френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве, съобщи БТА.

Обстановката на площада остава напрегната и властите решиха да анулират предвиденото протестно шествие, което трябваше да потегли оттам по-късно днес, съобщава телевизията. На площада има ожесточени сблъсъци между протестиращи и силите на реда.

Реклама

Индивиди с качулки и черни дрехи подпалват контейнери за боклук, тротинетки, рекламни пана, мотопеди и дори коли. Две от колите, една от които на парижката община, даже бяха преобърнати. Пожарникари се намесваха на няколко пъти, за да потушат пламъците.

Протестиращите започнаха да замерят силите на реда с павета. Витрините на клон на банката Ейч Ес Би Си пък бяха изпотрошени. Търговски център, намиращ се наблизо, затвори врати още при първите прояви на насилие. Неговите витрини, както и тези на съседен хотел бяха също изпотрошени.

До обяд силите на реда бяха задържали 41 души, като 11 от тях остават в предварителния арест. Според запознати източници след задържаните бил и Тиери Пол Валет, един от съоснователите на "жълтите жилетки".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама