Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7886271 www.bgdnes.bg

Диана е най-възрастният фен на Хари Потър

Русенката се запалва спонтанно

Магьосникът й помага да преодолее труден момент в живота й 

57-годишната Диана Кръстева е най-възрастната фенка на магьосника Хари Потър у нас.

Българката от Русе е смяната за най-запаления привърженик на световноизвестния магьосник. За това потвърди основателят на фен клубовете за магьосника у нас Михаил Костов.

"На 57 г. съм и работя в книжарница. Не знам със сигурност дали съм на възрастният фен на Хари Потър, но щом Мишо казва, може да му се вярва. Все пак той познава почти всички свързани по някакъв начин с фенството в България", коментира Диана пред "България Днес".

Реклама

Русенката се запознава с книгата за вълшебника преди повече от 20 години, но не й обръща никакво внимание. Истинското й любопитство към Потър се заражда, когато църквата се намесва с предупреждение, че четивото на Роулинг е опасно за хората.

"Имаше, разбира се, доста шум около тази книга, но за мен беше просто едно заглавие до оня момент, в който се намеси и църквата с предупреждения колко опасна за децата е тя. Тогава реших все пак да видя за какво става въпрос. Трябва да кажа, че не станах фен отведнъж. Хареса ми, разбира се, толкова увлекателна и грабваща история отдавна не бях чела, но чак след третата книга разбрах ,че трябва да ги имам. Хари Потър в никакъв случай не е елементарна детска книжка. Не всичко можеш да разбереш и осмислиш от едно прочитане. Когато излезе и четвъртата книга, си ги купих всичките наведнъж и се започна. Попаднах в един свят колкото измислен , толкова и реален със своите човешки съдби, човешки взаимоотношения, болка и радост, толкова осезаеми, колкото са и в истинския живот", коментира жената.

Диана споделя, че е имала период, в който е била като обсебена и не е могла да чете друго освен Хари Потър. Именно заради най-известния магьосник тя успява да преодолее и изключително тежък период от живота си.

"Бях като обсебена. Докато чаках излизането на следващата книга, препрочитах това, което вече имах, и всеки път откривах нещо ново. Може би това препрочитане и най-вече нетърпеливото очакване на новата книга ми помогнаха да преодолея един неприятен момент в живота ми", откровена е русенката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама