Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7887533 www.bgdnes.bg

Секси психоложките с групова терапия за националите

Психоложките Лилия Стефанова и Кети Вандова са използвали основно групова терапия в националния отбор. Преди това те са имали индивидуални разговори с всеки един от играчите.

Двете психоложки бяха въвлечени в сексскандал от Николета Лозанова. Плеймейтката нарочи терапевтките, че са прекалено секси и ходят много разголени по време на лагери с националния отбор, като по този начин провокират футболистите, в това число и нейното гадже Николай Михайлов. От своя страна психоложките отговориха, че Николета е тази, която познава от по-близо повечето футболисти.

Реклама

Оказа се, че двете терапевтки са били до "лъвовете" само на един от лагерите. Преди мачовете с Чехия и Косово от евроквалификациите. Поканата към тях е дошла лично от селекционера Красимир Балъков.

"Имахме възможност да гостуваме на един от лагерите на националния отбор за мачовете с Чехия и Косово - сподели Стефанова. - Покани ни лично г-н Балъков. Преди това имахме ползотворна дейност с "Локомотив" (Пд). Те играха за Купата на България и победиха. След нея получихме обаждане от г-н Балъков и запитване какво сме направили, за да могат тези момчета да играят толкова спокойно. Казахме, че сме приложили съответните техники за психотерапия, за мотивация и това е дало своя ефект. Това беше и причината да попаднем в националния отбор за съответния лагер."

Тя добави, че времето в представителния тим е кратко и трябва да се работи на бързи обороти.

"В националния отбор срещите са кратки, динамични, но смятам, че и там сме направили нужното - каза блондинката. - Макар и с малко, сме допринесли за спокойствието. Работихме 12 дни, но не пълни. Това, което използвахме, са групови техники, тъй като те са един колектив и е много важно да се чувстват сплотени в него, да няма напрежение, вътрешни конфликти. Преди нея отделихме 30-40 минути на всяко момче индивидуално, за да направим оценка."

Психоложката заяви, че с работата си е помогнала на футболистите за по-добро самочувствие.

"Не са били негативно настроени към нас, напротив. Споделяха, че много добре познават работата на психолога. През цялото време говорихме, че трябва да вярват в качествата си, да не забравят, че неслучайно са повикани в националния отбор", обяви Стефанова.

Тя се върна и към скандала с Николета Лозанова. Половинката на Николай Михайлов се обяви категорично против двете дами в лагера на националния отбор. Тя си размени серия нападки с психоложките.
"Когато човек успее в професията си, претърпява критики - смята Стефанова. -Терапията изисква време. Не може да стане за 10 дни. Ние сме дали сила, психологът вдъхновява. Много се подценяват тези неща. Психологията е не по-малко важна от медицината. Аз не съдя хората, радвам се, че има критика." 

Реклама
Реклама
Реклама