Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7888659 www.bgdnes.bg

Секси секретарката на Живко Мартинов: Не съм виждала суджуците!

Олга Пейчева изтъкна, че има само служебни отношения с шефа си

Секси секретарката на Живко Мартинов-Суджука проговори по делото „Суджукгейт“! Шармантната Олга Пейчева отрече пред магистратите от спецсъда да е виждала деликатеси в офиса на шефа й, научи "България Днес". Разпитът на 33-годишната млада дама бе поискан от защитата на бившия депутат от ГЕРБ.

Мартинов отговаря пред Темида, че през 2012-2013 г. на четири пъти е изнудвал бизнесмена Антон Проданов за общо 4 тона суджук, 30 кила филе "Елена" и 30 кила телешка пастърма. Колбасите били уж за премиера Бойко Борисов и за важни хора в партията му. Според обвинението Проданов доставил готовия суджук лично в офиса на Мартинов в центъра на Добрич. Наскоро самият Проданов бе заключен за измами.

Реклама

Подсъдимият Мартинов отрича да е получавал суджуци. При старта на делото се разбра, че и прокуратурата не знае къде са деликатесите. Наблюдаващият прокурор обяви, че това докъде е стигнала доставката не е от значение за процеса. На вчерашното заседание хората, които не знаят нищо за суджуците, се увеличиха с още един.

"Никога не съм виждала колбаси в офиса. Не съм виждала Живко Мартинов да носи големи количества хранителни продукти", категорична бе служителката на Живко Суджука. Тя уточни, че познава шефа си от дете, тъй като той е в приятелски отношения с родителите й. "Отношенията ни с г-н Мартинов са изцяло служебни", побърза да се застрахова апетитната секретарка.

Това не спести неудобните въпроси за личните й отношения с подсъдимия ексдепутат. Олга отрече да е живяла с Мартинов в София по времето, когато той е бил народен представител. "Докато е бил в столицата, не е обитавала и жилището му в Добрич. Тогава съм идвала в София, но съм нощувала при баща ми, който също работеше тук", каза мадамата. Тя допълни, че татко й по професия е зъботехник. Макар да пропусна името му, публична тайна е, че родителят е Ивелин Пейчев, който доскоро бе зам.-председател на Общинския съвет в Добрич.

"Баща ми не е съветник в парламента и не ми е известно да е съветвал Живко Мартинов", заяви Олга Пейчева. Тя първо отклони въпросите дали татко й се подвизава в Народното събрание, а после сама призна, че той се труди там, но не знае като какъв. От няколко години Олга работи и за евродепутата Емил Радев.

От 2011 г. работя за фирмата на Мартинов "Жизел Ж" като технически секретар, разказа младата жена. В съдебната зала не се разбра кое е техническото, защото тя описа как правела графика за срещи, посрещала гостите на началника и им предлагала напитки. Мадамата си спомни, че основният коз по делото - Антон Проданов, е идвал в офиса няколко пъти и се е налагало да изчака при нея да бъде приет. "Знам, че Проданов имаше договорни отношения с фирми, в които Мартинов е съдружник. Проданов не беше издължил наеми на търговски помещения", посочи Пейчева.

На работното си място тя е виждала и бившия зам.-шеф на полицията в Добрич Костадин Харитов. По думите на секретарката ченгето е посещавало офиса неколкократно, за да се разправя за канцеларски материали. В сградата е идвал и шефът на "Папаз олио", за да се оплаква, че Проданов му виси с пари.

Реклама

Надълго и нашироко бе разпитвана хубавата Олга за образованието си и за професионалната си биография. Тя посочи, че е движела и маркетинга на фирмата, която се занимава с търговия, строителство и отдаване на помещения под наем. В офиса висяла от 9 до 18 часа и получавала 400 лева заплата. Секретарката призна, че е имала пълномощно от фирмата да я представлява пред Министерството на земеделието, но не си спомня дали се е възползвала от правомощията си. Сети се, че е ходила в сградата на ведомството, но не обясни по каква причина. Сексапилната секретарка допълни, че докато бачкала при Суджука, е заработвала и като контрольор в местното ВиК дружество.

Във фирмата на Мартинов Олга работела заедно с колегата си Сава Савов и един счетоводител. Не й е известно да е имало други служители. Впечатление й направило, че първият етаж на офис сградата известно време представлявал строителна площадка с чували цимент и тухли и минавали през нея, за да се качат до втория етаж. След време мястото станало нотариална кантора. Според основния свидетел Проданов Живко Мартинов сушал поисканите тонове суджук именно в нотариалната си кантора. За да внесе яснота какво представлява сградата, защитата представи снимки от Гугъл мапс, които бяха приобщени по делото.

По искане на адвокатите на Мартинов съдия Мария Кавракова ще разпита един от наемодателите на помещението, където се твърди, че фирмата на Проданов е произвеждала колбаси. Отказан бе разпит на свидетел, поискан от представителя на потърпевшия. Адвокат Детелина Попова настояваше Галин Панайотов да даде показания, като изтъкна, че "той е ял от суджуците и е присъствал на подаряването на суджуците на много други лица". Магистратите отказаха, защото това нямало отношение по делото.

      СРС: Шише ракия да донесеш!

Над 100 файла със записи от СРС-тата по делото бяха изслушани вчера в съдебната зала. От един от "бръмбарите" стана ясно, че Мартинов е направил услуга на познат. Указва му да си донесе копия от документи и дипломи. След като разговорът приключва, Живко Суджука пак се обажда, защото е забравил нещо важно. "Като идвате за туй, едно шише ракия да донесеш!", поръчва бившият депутат. Като шеф на общинската организация на ГЕРБ в Добрич той е потърсен от колежката си от Силистра. Жената споменава проверка на Инспекцията по труда, но Мартинов веднага я посича да се видят и да не говорят по телефона.

Реклама
Реклама
Реклама