Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7888772 www.bgdnes.bg

Торта ковчег за ЧРД

Черен хумор или зловеща мода

Хора беснеят, че това е лоша идея

Торти във формата на ковчег са новата зловеща мода, която достигна и родния пазар.

Водени от черен хумор и добри намерения, приятели поръчват страховит сладкиш за рожденика, а майстор-сладкари изпълняват нестандартните желания. И докато преди време подобни поръчки са рядкост, то вече популярността на подобно зловещо празнуване расте.

"Имахме свръхнеобичайната поръчка да направим торта под формата на ковчег. Приятел поръчва за 40-ата годишнина на свой приятел торта ковчег, на която да пише "Скоро"! Явно и двамата имат чувство за хумор, и то черно. Е, справихме се и с това предизвикателство. Поръчителят беше очарован от тортата", коментираха от столично заведение. Оттам допълват, че плашещата шега имала и още една символика - освен че човекът става на 40, той и скоро щял да се жени.

Реклама

Оказва се, че това не е изолиран случай и подобни поръчки се правят нерядко, като тенденцията е това да се прави в големите градове и от млади хора.

И докато едни се забавляват с тортите ковчези, то други не приемат екстравагантната идея. Стотици са негативните коментари в социалните мрежи, като мненията ескалират от това, че е подигравка с живота, до това, че по този начин се предизвиква съдбата да се случи нещо лошо. Мнозина признават, че никога не биха направили подобна поръчка, а не биха се зарадвали, ако получат такава зловеща торта. Както традиционно се случва в България, мненията са разделени на две, така че и доста хора приемат идеята като различна и трябва да се гледа с усмивка на нея, защото никой няма да остане вечно жив.

Сладкишите във формата на ковчези не са българско откритие. Още преди години в Америка се появяват мъфини (малки кръгли кексове), които са в такава зловеща форма. Тяхното предназначение е за Хелоуин, който е празник на вещиците и страховитите създания. Проучване показва, че масово американците приемат идеята и не виждат лошо намерение, тъй като сладкишите са точно в духа на празника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама