Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7891695 www.bgdnes.bg

"Тотнъм" взе Специалния

Жозе Моуриньо намери нов пристан! Той ще води лондонския "Тотнъм", след като във вторник вечерта от клуба беше уволнен Маурисио Почетино. Аржентинският специалист изведе британския тим до финала на Шампионската лига през миналата година, но този сезон отборът не се представя добре. Бордът на директорите в клуба освободи южноамериканския треньор за неубедителните резултати.

Договорът на Моуриньо е за три години и половина.
"В лицето на Жозе ще имаме един от най-успешните мениджъри във футбола - коментира изпълнителният директор на "шпорите" Даниел Леви, който преди години привлече Димитър Бербатов в клуба. - Има много богат опит. Вдъхновява отборите, като в същото време е страхотен тактик. Вярваме, че ще внесе енергия и вяра в съблекалнята."
Медиите на Острова веднага заподозряха, че с Моуриньо са водени тайно преговори зад гърба на Почетино. Буквално няколко часа след уволнението на аржентинеца беше обявен договорът със Специалния.
"Много се вълнувам, че идвам в клуб с такова страхотно наследство и толкова страстни фенове - каза Моуриньо. - Качеството в състава и в академията ме вълнува наистина. Именно работата с тези играчи ме привлече."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама