Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7892507 www.bgdnes.bg

Радо Дивеча влезе в "Откраднат живот"

От сноуборда до камерата 

Флиртува с д-р Огнянова пред камерата

Дебют в киното направи най-добрият български сноубордист Радослав Янков.

Радо Дивеча, както е популярен 29-годишният ни спортист, изненадващо се появи два пъти в един епизод в сериала "Откраднат живот". Сноубордистът по сценарий влезе в ролята на съвременен Супермен, който спасява жена в беда.

Д-р Зорница Огнянова, изпълнявана от актрисата Диана Димитрова, първо е спасена от него, докато тегли пари от банкомат. Впоследствие двамата герои се засичат и в болница "Света Анастасия". Любопитен момент е, че Янков играе себе си в сериала, а през цялото време уроложката не знае кой е той. Мистерията пада, когато негова почитателка в лечебното заведение моли за снимка със сноубордиста.

Реклама

Зрителите веднага оцениха положително изявите на Радо Дивеча и го съветват сериозно да помисли за актьорството. Самият той никога не е имал планове да застава пред камера в това амплоа, но когато получава предложението, веднага се съгласява. От снимачната площадка разкриха, че Янков не е изглеждал притеснен и с лекота се е справил със сцените и репликите.

Наскоро бяха раздадени награди за актьори в българските сериали и зрители предложиха, къде на шега, къде на сериозно, Янков също да бъде удостоен с отличие, тъй като играе по-добре от сериозна част от родните актьори, които сричат и рецитират пред камерата.

През последните години успехите в родния сноуборд са свързани именно с Янков. Той се състезава в две дисциплини - паралелен гигантски слалом (PGS) и паралелен слалом (PSL). На олимпийските игри в Сочи (Русия) през 2014 година зае 21-ро място на паралелен слалом и 25-о място на паралелен гигантски слалом. Четири години по-късно в Пьонгчанг (Южна Корея) завърши на 19-о място в гигантския слалом. През годините има няколко първи и втори места за световната купа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама