Голямата певица Силвия Кацарова: Била съм в затвора!

Приятел
Автор: Симеон Демирев

Голямата певица Силвия Кацарова:
Била съм в затвора!

Бях любовница на Петър Слабаков

Коя е тя

Силвия Кацарова е българска певица. Родена е през 1954 година в Добрич под името Силвер Нури.

Нашумява в група LZ, която сформира заедно с бившия си съпруг Милчо Кацаров.

Песните на Силвия като "Големият кораб минава", "Топъл дъжд", "Обещай ми любов" са хитове и до днес и се слушат от стотици българи.

Омъжена е за милионера Любомир Димитров. Има дете от предния си брак - дъщеря Теди.

След броени дни на пазара ще излезе автобиографичната книга на Силвия. Специално за читателите на "България Днес" голямата наша певица открехна завесата на тайните, които пише в мемоарите си.

- Г-жо Кацарова, вашата автобиографична книга съвсем скоро ще види бял свят. Какво ви коства да напишете мемоари?

- От години се каня да опиша живота си в книга. Преживяла съм куп огорчения. Имаше натрупана болка в сърцето ми. Реших се, че трябва да излея душата си. Най-накрая се осмелих да седна и да споделя моите съкровени тайни. Започнах преди 5 години. Книгата вървеше много трудно. Имаше моменти, в които се бях отчаяла. Миналата година в очакване на моя личен юбилей - 65 години и 45 години на сцена, реших, че трябва да я напиша. Исках хората да ме опознаят такава, каквато съм. Книгата да бъде от първо лице.

- Спестихте ли нещо на читателя?

- Почти нищо. Откровена съм до болка. В книгата читателите ще прочетат неща, които излизат наяве за пръв път. Например споделям как бях арестувана. Разкрих и болката от обидите на хората, които са ме наранявали с годините. В книгата съм засегнала и възродителния процес, раждането и отглеждането на Теди, професионалния ми път като вокалистка на LZ и самостоятелната ми кариера.

- Освен като певица се изявявате и като актриса. Взимате участие във филма на Иванка Гръбчева "Златната река". Как попаднахте в киното?

- Вече бях станала доста известна. Викаха ми Елзетката. През лятото на 1982 г. получих покана да взема участие във филма. Ролята ми бе второстепенна, но много интересна и комична. Заедно с Мария Статулова играехме лоши момичета, истински крадли, мошенички. Бях любовницата на Петър Слабаков. Марийчето трябваше да се увърта около Иван Янчев. Спомням си, че и Игор Марковски играеше. Беше още студент. Снимахме сцена на новобранското му изпращане. Той играеше ролята на възмутено момче, което разбира, че е осиновено, и се обръща към Джоко Росич, той беше баща му, с думите: "Как можа толкова години да се криеш от мен? Защо не ми каза, че ти си истинският ми баща?".

Толкова бе ядосан, че в яда си го бутна надолу по стълбите. Джоко се срина назад, търколи се и падна на главата си. Направо замря в това положение. Кръвта му потече по стълбите. Всички гледахме стреснато. Ама той май умря, помислих си аз. И както се чудехме какво става, изведнъж се стреснахме от гласа на режисьорката. "Имаме го. Стоп кадър!", изрече тя. Джоко стана и се поотърси.

- Какво ви кара да живеете в България, може да живеете навсякъде по света?

- Никога не съм имала желанието да напусна България. В чужбина човек винаги остава се чувства като емигрант. Затова напоследък има голямо връщане на доста наши сънародници. В България ни харесва. Хората са добри.

- Преди известно време си коригирахте носа. Имате проблем с него от години. Защо чак сега се решихте?

- Така е. Години наред имах проблем. Това много пречеше на професията ми, защото, когато имаш дихателен дискомфорт, не си пълноценен като изпълнител. Затова се реших да направя операция в Истанбул при най-добрия лекар Мухамед Дилбер. Много съм доволна. Проблемите вече ги няма. Нищо не ми пречи да съм на сцената.

- Вие сте една от малкото певици, която изкарва 45 години на сцената. Каква е тайната?

- Не знам дали има точно тайна или формула. Винаги съм влагала много труд и старание, много безсънни нощи, лишения, липси ... Имах шанса и късмета за мен да се напишат прекрасни песни, които и сега се пеят от хора, които не са били родени, когато съм ги записвала. Говоря за "Обещай ми любов", "Топъл дъжд", "Големият кораб минава", "Обичам те", "Огън от любов" и много други. На участията ми по клубове и общински празници е пълно с млади хора, които ги пеят и харесват. Аз съм една щастлива певица!

- За 45 години помните ли някакви по-сериозни гафове в кариерата си?

- Разбира се, че имам гафове, но не бих казала, че са сериозни. Не. Никога не ми се е случвало. Аз съм много балансирана като личност и влагам старание и сериозна подготовка преди всяка моя изява. Подхождам отговорно. Надявам се и никога да не ми се случи някой по-сериозен гаф (смее се).

- Вярвате в чудесата? Дори ви се е случвало да се въртите върху лед с колата, шофирана от бившия ви съпруг. Вярвате ли, че Бог ви спаси тогава след отправена молитва от вас?

- Тогава се молих през цялото време, доста бях изплашена и секунди след това с нас се размина огромен камион. Тогава Бог ни спаси да не се ударим в него и да се размажем. Богът е в мен. Той е силата, която ни помага. Висшият разум. Ако прочетеш "Разговори с Бога", ще разбереш кой е моят Бог. Тази книга е моята Библия. Понеже ме освобождава от чувство за вина, от мисълта, че друг решава вместо мен. Няма вина, грехове - всеки от нас избира как да живее.

- Какво помните от възродителния процес? Засегна ли ви той? Вие сте човек, израснал между две религиозни общности - ислямската и християнската. Коя повече ви допада?

- Това е интересен въпрос, който не съм коментирала много. Не ми се иска и сега да го правя, защото в биографичната ми книга "Мой сън ..." съм отделила цяла една глава, която се казва така - "Възродителният процес". А относно религиите за мен те не съществуват. От 1991 година чета много духовна и езотерична литература и имам своя Бог, който не е подвластен на религиите.

- Трудно ли се съгласихте да си смените името? Имаше ли натиск?

- Не, нямаше натиск. Смених го по съвет на моя свекър Тодор Кацаров, бащата на Милчо. Той прецени, че така група LZ ще бъде по-лесно възприета и ще има повече успех, и беше прав. И на този момент от живота си съм отделила специално място в книгата и ми се иска читателите ви да го прочетат, а не сега да развалям магията и да издавам от кухнята.

Преслава: Обадих се на Галена, дано се оправи

Преслава: Обадих се на Галена, дано се оправи

"Аз потърсих Галена още преди няколко дни! Предпочетох да я чуя лично и да знам как е, вместо да оставя едно "оздравявай бързо" в Инстаграм". Това призна Преслава. Както е известно, колежката на изпълнителката - Галена, бе диагностицирана с Ковид-19. Мнозина нейни приятели и фенове й пожелаха да се оправя

Любовницата на Митьо Очите го брани

Любовницата на Митьо Очите го брани

Георги Илиев да каже истината и да се свършва вече с обвиненията! "Нека Георги Илиев да каже най-сетне истината, както сам казва, и да се свършва вече с обвиненията срещу Митьо Очите. Аз не мога да се отрека от приятелството си с Митко". Това сподели близката до сърцето на Очите красавица Аниела Милушева, след като научи

Америка каза: IQOS излага на по-малко токсични вещества от цигарите

Америка каза: IQOS излага на по-малко токсични вещества от цигарите

Добрите новини за заклетите пушачи, които не могат да се откажат от никотина бяха съобщени от регулаторът на САЩ, Американската агенция по храни и лекарства (FDA). От агенцията потвърждават, че има достатъчно научни данни, за това, че преминаването напълно от конвенционални цигари към IQOS значително намалява излагането на тялото ви на вредни или

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях обаче е само един долар, съобщава „Дедлайн“. На основата на произведението „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone") за приятелството на момче с

Най-четени

Тончо Токмакчиев: Може да седнем да говорим със Слави

Тончо Токмакчиев: Може да седнем да говорим със Слави

Тончо Токмакчиев изненадващо за мнозина се появи по 7/8 ТВ на Слави Трифонов в сряда вечер. Комикът гостува във "Вечерта на Бенда". Предаването бе посветено на един от първите албуми на "Ку-ку бенд". В него дейно участие взима и Токмакчиев. Сред шеги и спомени той изпя три от песните, сред които и големият хит Sweet chalga in time ("Стар крадец си

Студентка медик се гаври с болна

Студентка медик се гаври с болна

Ще пипам потни ци.и, пише бъдещата лекарка в социалните мрежи Подигравката нарушава морални и човешки права, казва ректорът проф. Виктор Златков Надя Панкова Гнусна гавра с болна пациентка си позволи бъдещ лекар, студент в Медицинския университет в столицата. Валерия Стоянова, която от три години се поти над изпитите по медицина в най-елитното

Христо Сираков с нова жена

Христо Сираков с нова жена

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Щерката на Брендо готви сватба

Щерката на Брендо готви сватба

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Райна ЗАГОЛИ дупе

Райна ЗАГОЛИ дупе

Сочно дупе показа пилето на фолка - Райна. Певицата нажежи до червено, в какъвто бански бе, плажуващите в родния й град Сандански. Бившата на певеца Константин реши да хване шоколадов загар в разгара на лятото. Райна е запалена пътешественичка, ала тази години ще трябва да се задоволи с пътувания само из страната заради коронавируса

Гущеров семейно на море

Гущеров семейно на море

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Синът на Серданова я задмина

Синът на Серданова я задмина

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

Всеки срещу всеки в "На кафе"

Всеки срещу всеки в "На кафе"

Бившата "Господарка" се цели в мястото на Гала Банда Банда и Ева Веселинова в чудовищен скандал, не могат да се помирят На нож са всички панелисти в "На кафе". Коментаторите на Гала са в сериозен конфликт от известно време, научи "България Днес". Въпреки старанието да не го демонстрират поне в ефир Ева Веселинова и Андреа Банда Банда са тежко

Цветана Манева плаши времето

Цветана Манева плаши времето

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Пет години затвор за скандална брокерка

Пет години затвор за скандална брокерка

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

Най-коментирани

"Синьо" гадже се пече на Лозенец

"Синьо" гадже се пече на Лозенец

Кризата в "Левски" удари и по половинките на футболистите. Едно от най-очарователните гаджета е принудено това лято да почива по-скромно на родното Черноморие. Става въпрос за моделката Виктория Щерева, която топли кревата на юношата на "сините" и считан за голям талант Станислав Иванов. От няколко дни красавицата е забелязвана по плажовете на

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

От 2018 г. Робърт де Ниро и съпругата му са разделени, като големият холивудски актьор е поел ангажимент да ѝ плаща издръжка от 100 000 долара годишно. Тази година обаче Грейс Хайтауър ще получи само 50 000 долара, тъй като бизнесът и актьорската кариера на Де Ниро пострадаха заради пандемията от COVID-19

Бременни актриси показват кореми

Бременни актриси показват кореми

Най-очакваните бебета в актьорската гилдия това лято са тези на Луиза Григорова-Макариев и Весела Бабинова. Двете звезди показаха коремите си на пейка в столичен парк. Актрисите са щракнати от тяхната колежка и приятелка Дария Симеонова, която упорито нарича себе си леля на неродените бебета. Заради тежката си бременност Луиза не успява да пътува

Сеганов се e заразил на футболен мач

Сеганов се e заразил на футболен мач

Постъпи непрофесионално и безотговорно, ядосан е Любо Ганев Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов е пипнал коронавирус по време на футболен мач. Той е бил на трибуните за финала от турнира за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" (Пд). Това разкри президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев специално за

Гущерови празнуват

Гущерови празнуват

Хартиена годишнина от сватбата отбелязват Светлана и Христиан Гущерови. Освен че отбелязват втората година от сватбата си, Хриси празнува и своя 32-и рожден ден. Празникът за семейството е двоен, а бившата плеймейтка не пропусна да поздрави възлюбения си в социалните мрежи. "Измина още една година от безграничната ни и нестихваща любов

Хаос в "Левски"

Хаос в "Левски"

Пълен хаос. Така може да се опише случващото се в "Левски" в момента. "Сините" загубиха с 1:2 от "Локомотив" (Пд) в последния кръг на Първа лига и се простиха с участие в евротурнирите. След двубоя играчите, които все още очакват да вземат заплатите си от февруари насам, тънеха в пълно недоумение какво ще става оттук нататък

Преслава: Обадих се на Галена, дано се оправи

Преслава: Обадих се на Галена, дано се оправи

"Аз потърсих Галена още преди няколко дни! Предпочетох да я чуя лично и да знам как е, вместо да оставя едно "оздравявай бързо" в Инстаграм". Това призна Преслава. Както е известно, колежката на изпълнителката - Галена, бе диагностицирана с Ковид-19. Мнозина нейни приятели и фенове й пожелаха да се оправя

Адриан Зурков остана без гадже

Адриан Зурков остана без гадже

Без гадже остана актьорът Адриан Зурков. Екранният Марио от "София ден и нощ" се разделя със сексапилната Таня Дешева. Мачото и красавицата, която се изявява като модел, бяха заедно три години. "Разделихме се по обичайния начин. Имахме различия в характерите", коментира Зурков. Въпреки раздялата Адриан продължава да общува с брюнетката

Шави ще води "Барса"

Шави ще води "Барса"

Шави със сигурност ще бъде старши треньор на "Барселона" в близко бъдеще, но на този етап отборът ще бъде воден от Кике Сетиен. Това заяви президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу пред испанските медии. "Рано или късно Шави ще бъде треньор на "Барселона" - категоричен е Бартомеу. - Но сега не търсим треньор. Имаме си Сетиен

Любовницата на Митьо Очите го брани

Любовницата на Митьо Очите го брани

Георги Илиев да каже истината и да се свършва вече с обвиненията! "Нека Георги Илиев да каже най-сетне истината, както сам казва, и да се свършва вече с обвиненията срещу Митьо Очите. Аз не мога да се отрека от приятелството си с Митко". Това сподели близката до сърцето на Очите красавица Аниела Милушева, след като научи

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

От 2018 г. Робърт де Ниро и съпругата му са разделени, като големият холивудски актьор е поел ангажимент да ѝ плаща издръжка от 100 000 долара годишно. Тази година обаче Грейс Хайтауър ще получи само 50 000 долара, тъй като бизнесът и актьорската кариера на Де Ниро пострадаха заради пандемията от COVID-19

Вижте кои държави налагат карантина на българите заради COVID-19

Вижте кои държави налагат карантина на българите заради COVID-19

Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предава БГНЕС. Според официалната статистика към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665. За последното денонощие новорегистрираните заразени са 77 души

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях обаче е само един долар, съобщава „Дедлайн“. На основата на произведението „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone") за приятелството на момче с

Шерци прави бебе с ръгбист

Шерци прави бебе с ръгбист

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

Осакатен "Левски" и през новия сезон

Осакатен "Левски" и през новия сезон

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване

Десподов на планина

Десподов на планина

Националът Кирил Десподов катери планини. Крилото се раздели с австрийския "Щурм", където игра под наем, и се прибра за ваканция в България. Десподов разпуска със срещи с приятели и разходки в природата, като последната му бе на Витоша. По-късно той вечеря със стара приятелка - журналистката Кристина Патрашкова

77 са новите случаи на COVID-19 у нас за 24 часа

77 са новите случаи на COVID-19 у нас за 24 часа

77 са новозаразените с COVID-19 у нас, което е със 134 по-малко от вчера. Това сочат данните на Единния информационен портал. През последното денонощие са направени общо 1198 PCR-теста. Към момента у нас са потвърдени общо 7252 случая на новия коронавирус, като от тях 3665 са активни. Излекуваните лица са 3319

Гаджето на Соу в полето

Гаджето на Соу в полето

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Почина мултимилионерът - благодетел Игнат Канев

Почина мултимилионерът - благодетел Игнат Канев

Почина канадският бизнесмен от български произход, съобщиха от смейството му. До момента не са известни повече подробности около смъртта му, съобщиха от Дарик радио. Игнат Канев е един от най-богатите българи отвъд океана, като състоянието му се оценява на над 1 милиард долара. Игнат Христов Канев е роден на 6 октомври 1926 г. в с