Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7898599 www.bgdnes.bg

Съперниците, с които триадата Samsung Galaxy 10 трябва да се справи advertorial icon

Samsung изпълни заглавията в началото на годината с анонсирането на новите си попълнения. Под името Samsung S10, те имат тежката задача да убедят колкото се може повече потребители, че си заслужава да дадат парите си за корейските продукти. Докато онези, които са отдавна фенове на компанията, могат да бъдат считани за вече убедени купувачи, конкуренцията на Samsung зае голяма част от пазара, въпреки че корейците имат намерение да възстановят позициите си.

Най-известен сред трите модела изглежда, че е Samsung Galaxy S10. С превъзходния си 6,1-инчов AMOLED дисплей, система от основни камери с три фокусни разстояния (12mm, 26mm и 52mm), последно поколение процесори и най-малко 128 GB място за съхранение, Samsung Galaxy S10 цели да оправдае 900-те долара, които корейците искат от всеки свой клиент.

Според тестовете, които най-вероятно вече сте прочели и разгледали, Samsung Galaxy S10 е добър избор във всеки един от трите си варианта. Предизвикателствата за корейците обаче едва сега започват, защото пазарът е пълен с конкуренти, готови да покажат, че са по-добри.

Триадата iPhone

През есента на минала година Apple представиха три нови телефона: iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. Изглежда това са трите модела, които Samsung са следвали при създаването на Galaxy S10, Galaxy S10 Plus и Galaxy S10e.

Ако размерите на екраните Samsung растат в зависимост от цената ($750, $900, $1000), Apple процедира по друг начин. Най-достъпният от трите телефона е iPhone XR, смартфон с 6,1-инчов LED дисплей, с основна камера с един-единствен сензор, с ултрабърз процесор А12 и най-издръжливата батерия, която Apple е предлагала в смартфон. Екранът не впечатлява с нищо, но Apple допълват с операционната система iOS и изключителна селекция от приложения.

iPhone XS се конкурира директно със Samsung Galaxy S10, но има OLED екран с по-малки размери (5,8” сравнено с 6,1”). При бърз поглед в списъка с характеристики Samsung се стреми да предложи повече за 100$ по-малко. 3 основни камери вместо две, по-голям дисплей, повече опции за съхранение, повече RAM, повече начини на идентификация и обратно безжично зареждане. С пускането на One UI Samsung показва, че е в състояние да трасира интерфейса, който да се опълчи на предлагания от iPhone.

Не на последно място, iPhone XS Max идва с по-голям екран, а именно 6,5 инча, и с по-голяма батерия, но не може да се сравнява с много по-достъпния iPhone XR. В замяна, Samsung Galaxy S10+ предлага същите 3 камери и добавя сензор за дълбочина към предната камера. С други думи, феновете на Samsung усещат, че ъпгрейда към по-скъп смартфон им носи все пак нещо повече.

Huawei

Huawei станаха бързо един от най-големите производители на мобилни телефони, а най-добрите им предложения в пуснатите от тях гами през последните години, оправдават този факт. Модели като Huawei Р20, P20 Lite и Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro покриват много добре всички нужди на техните фенове.

OnePlus

Под слогана „Never Settle” OnePlus възприеха модела на лансирането на само един модел за полугодие. Отвъд спецификациите, които биха задоволили всеки хай-тех фен, OnePlus впечатлява и с цената си. С цена около 550 евро OnePlus доказва, че не трябва да хвърлиш цяло състояние, за да получиш добър смартфон.

Apple, Samsung и OnePlus са основните конкуренти на западния пазар, но Азия представлява дори още по-голямо предизвикателство, където китайските брандове са изключително добре приемани.

Реклама
Реклама
Реклама