Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7899297 www.bgdnes.bg

"Сити" и "Юнайтед" във война за чудото Хааланд

Вечните врагове "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" подемат поредна война. Този път извън футболното игрище. Целта е 19-годишният норвежки феномен Ерлинг Хааланд. Суперталантът бележи гол след гол за своя тим "Ред Бул" (Залцбург) и вече дузина европейски грандове започнаха ухажване на най-актуалния футболист.

Очаква се трансферът да достигне колосалните 150 млн. евро. Ръководството на "Барселона" е готово да извади подобна сума, но и джобовете на водещите английски тимове също са доста дълбоки.

Реклама

"Манчестър Сити" се опитва да влезе под кожата на бащата на нападателя - Алф-Инге. Бившият футболист беше поканен като специален гост на "Етихад" при победата на отбора срещу "Аталанта" в Шампионската лига.

Алф-Инте игра три години за "Манчестър Сити", но от доста време беше загубил връзки с клуба. В момента той се занимава с кариерата на своя син.

"Манчестър Юнайтед" залага сериозно на връзката между Оле Гунар Солскяр и голмайстора. Именно норвежкият селекционер даде път на Хааланд. Талантът дебютира за големия футбол в тима на "Мьолде", където настоящият мениджър на "червените дяволи" работеше.

Според британските медии бащата се е срещнал през последни седмици с шефове на "Юнайтед". Той е получил оферта и от "Арсенал".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама