Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7924271 www.bgdnes.bg

Ева от "Тоника": 200 лв. максимум ще е пенсията ми!

Всеки ден ми липсва Гого, понякога си говоря мислено с него

"Не знам дали и 200 лева пенсия ще взема. Още не съм си пуснала документите, защото все изчаквах да видя дали няма да се намери документацията. Но дори и тази сума не е сигурно, че ще ми отпуснат, като нищо ще се окаже, че съм се надценила."

Така народната любимка от "Тоника" Ева Найденова обясни кръстопътя, на който се намира месец след навършване на 67 години. Изпълнителката на "Помниш ли?" все се надявала на чудо, с което да докаже, че не само тя, но и цялата формация е плащала отчисления на "Концертна дирекция" за всички участия, и все пак да вземат някакви достойни пенсии.

Реклама

"Най-много да получа 80% от онова, което е получавал Гого. Но ми е тъжно за начина, по който живеем аз и народът ни. За смирението и търпението на хората. България не е готова за демокрация. Как може да са изгорели документите за пенсионирането ни? Ще взимаме някакви мижави пенсии. Има неща, за които човек няма как да си затвори очите. Не може прекрасният Емил Димитров да умре с 69 лева пенсия. Това просто е недостойно за самата държава. Явно политиците ни не уважават културата. Все повече се дава за спорта, но не и за изкуството. Много ли станахме на клона?", пита певицата.

И тази година Ева е била канена за общински съветник, но смята, че това не е нейното поприще. "Аз политик не мога да съм или поне не ми е дошло времето да го мисля това. Но все пак - толкова много сме разнасяли славата на страната ни, пък сега да живеем в мизерия, защо да е така", не може да се примири Найденова. Колкото до покойния Гого, няма ден в който певицата да не се сети за него. "Живея си с мисълта за него, постоянно наум си споря нещо с Гого, липсва ми разбира се, това няма как да се промени", категорична е Ева. улавям се, че си говоря с него, понякога си споря.

"Иначе съм добре със здравето. Държа се. Все си казвам, че от нещо трябва да умра, ама ако може, да не е скоро", смее се изпълнителката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама