Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7928167 www.bgdnes.bg

Чоков се заклева в ресторант

Новият общински съветник ще се грижи за младежта и строителството

Неуспелият кмет за Бяла Слатина Ценко Чоков встъпи в длъжността си като общински съветник. След като положи клетва, той бе избран и за член на две комисии и ще се грижи за строителството, екологията, младежта и спорта.

Интересното е, че Чоков, който от доста време е клиент на Темида, и колегите му в съвета положиха клетвата, при всичките си действия да спазват конституцията и законите, в ресторант. В заведението "Скът", което е в общината, бе проведено тържественото първо заседание на общинарите, открито от областния управител на Враца Малина Николова. Именно тя определи заседанието да бъде проведено в ресторанта. Причината е, че заседателната зала, която не е с особено големи размери, не би могла да поеме присъстващите, каквито освен общинари са кметове, граждани и медии. Всъщност провеждането на заседание в ресторанта не е абсолютна екзотика и последната сесия преди изборите се проведе в градината на заведението.

Реклама

След като изслушаха химна на Република България, новоизбраните общинари положиха подписа си на клетвените листове. От видеозаписа на събитието се вижда, че като нов общинар Ценко Чоков отделя няколко секунди, за да се ориентира къде да се подпише. След това отвръща на ръкостискането на областния управител Малина Николова, но демонстративно пропуска протегнатата ръка от кмета инж. Иво Цветков. Именно от него Чоков загуби изборите, като на първи тур за бившия кмет на Галиче гласуваха малко над 2500 човека, а за Цветков близо 8500. Така той стана кмет с 63%, без в общината да се налага балотаж.

След първото тържествено заседание е проведена и втора сесия. На която са определени квоти на отделните партии и коалиции в комисиите, членовете им, възлага се изработка на нов правилник, както и се посочват имената на представителите от местния парламент в Областния съвет за регионално развитие. В комисиите мнозинство имат ГЕРБ с 20 членове, БСП и коалицията, която излъчи Чоков -"Новото време", по 6 и от "Воля" двама. Квотите са гласувани абсолютно единодушно. Ценко Чоков влиза в Постоянната комисия по устройство на територията и екология и в Комисията за младежта и спорта.

Прави впечатление, че на първите две заседания на местния парламент Ценко Чоков и колегите му гласуват доста монолитно. По нито едно решение някой от съветниците не е бил "против" и те се взимат с гласове "за" и някой и друг "въздържал се".

На последните избори участва и жената до Ценко Чоков - Цветелина Нелова. Стотина гласа не й достигнаха, за да седне в кметския стол на Галиче. Тя влезе във втори тур, но не успя да обърне резултата срещу кандидата на ГЕРБ.

Самият Чоков е свободен човек, след като наскоро бе освободен срещу 200 бона гаранция. Той има невлязла в сила присъда като ръководител на банда за рекет, лихварство, побои и палежи.

Реклама
Реклама
Реклама