Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7928234 www.bgdnes.bg

Почва битката за оскарите

Предварителни прогнози

Хоакин Финикс срещу Робърт де Ниро в киносхватка 

Още не е декември, не е януари дори, а ето че се започна с предсказанията за раздаването на оскарите догодина. Най-ранните прогнози залагат на едно - че Хоакин Финикс има най-големи шансове да грабне жадуваното отличие в категорията "Най-добър актьор".

Още от премиерата на "Жокера" се заговори, че през 2020 г. златният приз трябва да отиде при Хоакин Финикс. В лентата на режисьора Тод Филипс талантливият Хоакин е в ролята на Артър Флек - неуспял комик с психични отклонения, който затъва все по-дълбоко в отчаяние и лудост, докато не се превръща в злодея Жокера, познат от комиксите за Батман, където е неговия архивраг.

Реклама

Превъплъщението на Хоакин е толкова убедително, че надскача шаблона на комиксовите филми и на екран виждаме пълнокръвен и първокачествен драматичен (анти) герой с убедителна психологическа дълбочина и органично присъствие. С две думи - ролята на годината.

Негов опонент в битката ще е ветеранът Робърт де Ниро за ролята на наемен убиец в новия шедьовър на Скорсезе "Ирландецът". По ирония на съдбата Де Ниро игра в малка роля рамо до рамо в "Жокера" с Хоакин Финикс.

Друг сочен за фаворит е Адам Драйвър, звездата от драматичната лента "Брачна история" на Ноа Баумбах.

Шансовете на Тарантино и неговият "Имало едно време... в Холивуд" да бъдат номинирани за най-добър филм на годината също не са малки, но едва ли лентата ще успее да грабне "Оскар" в която и да било категория.

Отново ще има азиатско присъствие на оскарите, убедени са експерти в най-ранните си залози. Трилърът "Паразит" на Пон Джун Хо ще бъде номиниран за оригинален сценарий, убедени са те.

Реклама
Реклама
Реклама