Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7931516 www.bgdnes.bg

Гришо със 100 лева по-скъп от Бойко Борисов

В благотворителен търг в помощ на деца

7 бона дадоха за ръкавиците на Кобрата

Тениска на най-добрият ни тенисист Григор Димитров се продаде със 100 лева по-скъпо от фланелка с щ13 на премиера Бойко Борисов.

Рекордната сума от 7000 хиляди лева пък брои столичен бизнесмен за ръкавиците на Кубрат Пулев. Кобрата, Григор и Борисов бяха сред участниците в благотворителен търг, организиран от "Лайънс клуб" "София Капитал" и "Свети Иван Рилски". За 2600 лева се продаде тениската на Григор Димитров, а за 2500 лева се похарчи футболната фланелка на Борисов.

Реклама

Сред близо 300 гости в столичен хотел Кобрата лично връчи на победителя от търга бойните си ръкавици. Той пък предпочете да не привлича вниманието на прожекторите и след като прие от Кобрата ръкавиците, седна дискретно на масата си, за да покаже трофея на компанията си. Пулев обаче се отпусна и разказа, че тези ръкавици дълго са били неразделна част от победите му.

"С тези ръкавици съм причинил много болка, но все пак говорим за спортна болка. Сега обаче те ще послужат за две смислени каузи, които са за децата на България", заяви Кобрата. Каузите, за които тази година двата клуба организираха коледния си бал, бяха закупуването на 100 брайлови машини за училището за незрящи "Луи Брайл", както и събиране на средства за ехограф за детската урология в "Пирогов". Бизнесмени, юристи, лекари, финансисти, бизнесдами и светски личности събраха 62 000 лв. за благородните инициативи.

По време на наддаването бизнесмени едва не стигнаха до физическа разпра, тъй като едни от най-желаните артикули за колекционерите бяха на едни от най-важните мъже в държавата. Тениска на българската ракета щ1 Григор Димитров с посвещение бе продадена за 2600 лв., а фланелка бе предоставил за каузата лично премиерът Бойко Борисов. Тениската на премиера и също със саморъчно написано посвещение, предоставена лично от Борисов, се продаде за 2500 лева.

Топгимнастикът ни Йордан Йовчев също участва в търга - отново с тениска, която заклет фен на майстора на халките купи за 1500 лв. На търга бяха продадени картини на български майстори, бутилка с отлежало съдържание и колекционерски предмети.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама