Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7932533 www.bgdnes.bg

Близките приемат съболезнования пред затворения ковчег на Стефан Данаилов (Снимки)

Черен флаг на фасадата на Народния театър оповести за изпращането на големия български артист Стефан Данаилов. Още в 10 часа хората се бяха наредили на опашка да се простят с Ламбо.

Броени дни преди да навърши 77 години, една от емблемите на българския театър и кино почина на 27 ноември във Военномедицинска академия, където преди това беше приет за лечение.

Реклама

Съболезнования приемаха доведеният му син Росен Цанков, племенницата му Росица Обрешкова, любимите му внуци - деца на Росен Цанков. Специално от САЩ пристигна и синът му Владимир, заедно със своята американска съпруга. Пред народния театър имаше над 30 венци, като най-големия от бели рози беше от премиера Бойко Борисов. В 12 часа се чака да дойде президента Румен Радев.

От името на семейството няколко думи произнесе Росица Обрешкова, известна режисьорка и негова асистентка в НАТФИЗ: "Той ни събираше всички на една голяма маса и така ще го запомним. Човекът който беше помислил за всички, който ни обичаше и ние много го обичахме"

Корнелия Нинова го нарече цяла вселена, а неговите ученици се сбогуваха с думи на много благодарност към всичко, което им е дал:

"Той беше човек, който наказваше, като прощаваше. Благодарим ти, че преди всичко, преди да ни направиш актьори ни направи добри хора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама