Петко Венелинов, актьор и влогър: Конкурент съм на Слави

Приятел
Автор: Магдалена Миткова

Петко Венелинов, актьор и влогър:
Конкурент съм на Слави

Петко Венелинов

Напуснах щата в театъра, имам собствена телевизия

Кой е той:

Петко Венелинов завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" през 2012 г. в класа на проф. Маргарита Младенова. От 2015 г. е част от трупата на Младежкия театър в продължение на пет години, след това за кратко отива в Сатирата. Изиграва блестящо ролята на Станислав в сериала "Скъпи наследници". В момента подготвя "Януари" на Радичков в театър "Иван Димов" в Хасково. Новото му амплоа е на влогър. Петко има свой собствен канал в ютуб "ТОП5КО".

- Петко, здравейте! Къде сте в момента?

- В Хасково, днес цял ден репетирахме.

- Нещо ново ли подготвяте?

- Да - "Януари" на Радичков. Отдавна искам да работя по творбите на Радичков, тъй като сме от един край - Северозападния. Докато съм го чел, винаги съм имал чувството, че или някой ми е разказвал случката, или ми се е случила на мен. Харесвам Радичков много. Сега ми се случи да работя с режисьора Дамян Тенев, който е изключително готин. Той завърши една година преди мен академията. Събрали сме се една мъжка група и работим страхотно. Явор Бахаров, Пламен Петков, Емануил Костадинов, Петър Влайков - всички са много готини. Премиерата ще бъде на 13 януари.

- Да поговорим за новото ви амплоа на влогър. Как решихте да се насочите към това?

- В интерес на истината един мой много добър приятел и колега, който е сред най-добрите български влогъри - Ивайло Драгиев, заедно с приятелката си Христиана ме запалиха. Те имат канал, който се казва "Айде БГ". Бяхме си говорили преди 2 години и аз му казах, че трябва да си направя влог канал. Хрумна ми името "ТОП5КО". Той ме подтикна, каза, че е много готино. Имах едни проекти в компютъра, които си бях нахвърлял като идеи, и се надявах да ги осъществя в един момент. И миналото лято, откакто Маргита се роди, ми се пренаредиха някои приоритети в главата и реших да напусна щатния театър. Реших да изляза в открито море, във водите на свободния артист, на фрийлансъра.

- Защо решихте да напуснете щата си?

- Защото исках да правя това, което на мен ми се прави.

- Не искат ли повечето млади артисти да бъдат някъде на щат? Да имат сигурност?

- Нямам представа. Нямам наблюдения върху това и честно казано, не се интересувам особено. Аз лично съм бил 5 години в Младежкия театър, където ми беше много хубаво - колегите бяха страхотни, директорът също. Но аз съм човек, който обича да експериментира и да сменя. Направих една смяна и отидох в Сатирата. Не беше моето. От това разбрах, че искам да изляза на свободна практика и да правя това, което искам аз - било то представления, или други проекти. Отворих си компютъра с нахвърляните идеи и ТОП5КО беше най-отгоре и си казах: "Това нещо ще го направя!". Ако вложиш достатъчно енергия в мечтите си, те по някакъв начин се сбъдват. Благодарение на няколко мои приятели и най-вече на Ивайло Драгиев, който ми даде много кураж, нещата се случват. В крайна сметка ти влагаш изцяло своята собствена енергия, характер и твоето виждане за нещата, които си намислил. Финансово почти нищо не съм вложил. Имам и много приятели, които ми помогнаха - млади хора, които ми се кефят, добри приятели, които решиха да ударят по едно рамо. А това не е никак малко.

- Къде снимате?

- Снимам в едно своеобразно студио, което сме си направили в дома на мой много добър приятел - Делян Петров. Надявам се, след като вчера пуснахме видеото с Ивайло Драгиев от "Айде БГ", който е на гости в моя канал, нещата да потръгнат.

- Не сте ли един вид конкуренция на Ивайло и на Хриси?

- Това е хубавото на Ютуб, защото конкуренцията почти не съществува. Напротив, даже влогърите гледат да се подкрепят един друг. Ицака и Павел Колев, които имат геймърски канал, също искат да ме подкрепят. С Китодар съм говорил. Изключително много си допадаме с него и като се видим, е огромно удоволствие. Всеки месец ще излизам с един български влогър. Така ще спечеля повече хора, които се кефят на ТОП5КО. Ако трябва да съм безкрайно честен, много ми харесва това, което правя, защото то си е мое. Ето сега в момента след репетиции даже пиша един от коледните сценарии, който ще бъде много интересен. Разбира се, моята спътница в живота Ярослава безкрайно много ми помага.

- Тя ли ви е най-големият критик? Приемате ли добре чуждо мнение?

- Тя е, да. Винаги приемам критиките, въпреки че понякога се дърпам, защото съм си такъв характер. Тя винаги се стреми да бъде по-обективна, така че се старая да се вслушвам. Разбира се, другият важен човек за ТОП5КО е Любомир Илиев, той е монтажист. Аз искам да ходя да се уча, защото той е изключително зает. Иска ми се да му помагам по някакъв начин.

- Колко време отнема целият процес от идеята до снимането, монтирането, пускането в Ютуб?

- Изкарах един онлайн курс за ютубърство при един американец - какво да следиш, какво да правиш, как да си оформяш нещата. От момента, в който реших да направя този канал, до пускането на първото ми видео измина половин година. През това време се обучавах, гледах клипчета.

- Вие сте от Северозапада, можете ли да обясните на някоя местна баба какво значи да си влогър? Има ли някаква дефиниция, която да бъде достъпна и за по-възрастните?

- Аз лично не мога да дам дефиниция. На Ярослава майка й наблюдава целия този процес, тъй като ни помага изключително много за Маргита. Гледа ни как ходим, правим зелени екрани, пишем сценарии. Тя през цялото време ни питаше защо го правим това и накрая, като й показахме първия епизод, беше много впечатлена. Много й хареса, каза, че научава много неща, същевременно е смешно, което ми беше целта. Тя накрая ме попита дали си имам собствена телевизия. Обясних й, че не е точно така, че имам канал в Ютуб. Съвпадение беше, че пуснах канала си на същата дата с този на Слави Трифонов. Всъщност донякъде и аз имам собствена телевизия.

- Сега ще станете конкурент на Слави Трифонов.

- (Смее се.) Така си бях нарочил датата и впоследствие разбрах, че тогава Слави ще пуска телевизия. Най-могъщият и най-добрият влогър в света Пюдипай има 101 млн. последователи. Това е човек с власт.

- Вие искате ли да имате власт по този начин? Ясно е, че мащабите са различни, но искате ли нещо конкретно да предавате на хората?

- Не искам власт. Позитивността ми е много важна, хуморът също. Ако човек чрез хумористичен начин научава някакви неща, може това да го вдъхнови и да измисли и той нещо. Аз гледам да измислям по 5 нови и различни неща, независимо какви - съвсем елементарни. Така са казали китайците, че трябва да измисляш по 6 нови неща на ден. Те са мъдър народ с богата култура и аз се уча от тях. Когато една информация се смеси с хормона на щастието, тя се запомня доста по-лесно. Създадох ТОП5КО и няма да го оставя, въпреки че отнема много време.

- Смятате ли да започнете като останалите влогъри да продавате тениски, раници, тетрадки на ТОП5КО?

- От тази работа не се печели, но децата много се кефят. Те искат да имат чаша с логото на любимия влогър - защо да нямат?! Най-важното е да имаш послание, както имат "Айде БГ" - яко е да знаеш - тъпо е да си тъп". Аз казвам: "Не трябва само да гледаш - трябва да запомняш, осмисляш и научаваш".

- Осъзнавате ли, че можете да имате огромно влияние над децата?

- Не го осъзнавам още, но се надявам да имам позитивно влияние. Новото поколение са изключително интелигентни. Ютуб пространството е пълно и с много глупости, надявам се да имам положително влияние върху тях.

- Освен Ивайло от "Айде БГ" и Китодар, който също спомена, имате ли други любими влогъри?

- Павел Колев и Ицака правят много интересни неща и ги харесвам. Всички интересни влогъри са споменати във последното видео в канала ми. Там ще чуете за много чуждестранни и български ютубъри.

- Как се справяте с всичко това - актьор, вече влогър и баща на първо място?

- Трудно! Благодарение на Ярослава се справям, иначе е невъзможно. В момента съм в Хасково и съм оставил всичко в София. И тя репетира. След като излезе "Януари", мисля да вложа изцяло енергията си в канала. Нека хората се абонират, да изгледат нещата в ТОП5КО, дано им хареса!

Бургазлията, който ще пори водата 12 часа: Плувам по-бързо от риба!

Бургазлията, който ще пори водата 12 часа: Плувам по-бързо от риба!

Ще ми подават храна и вода със специална пръчка, за да не спирам, обяснява Цанко Цанков "Плувам по-бързо от много риби. Тренирам по 4 часа на ден и съм усъвършенствал стила "бруст", с който ще атакувам световния рекорд по скоростно плуване в басейн". Това сподели пред "България Днес" Цанко Цанков. Бургазлията бе първият човек в историята

Фризьор подстригва върху мотор

Фризьор подстригва върху мотор

Професионализъм на висока скорост  Тодор оформя прическа, докато возилото е на една гума Фризьор прави прическа, докато се вози на мотор! Още по-впечатляващото е, че това се случва, докато возилото се движи по пуст път на една гума. Видеото с нетрадиционното изпълнение на професионализъм на висока скорост се превърна в хит в социалните мрежи и

Близки на Кание Уест се тревожат, че преживява биполярно разстройство

Близки на Кание Уест се тревожат, че преживява биполярно разстройство

Американският рапър Кание Уест преживява сериозен епизод на биполярно разстройство и семейството му е силно разтревожено за него, особено след интервюто за сп. "Форбс" и решението му да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи в."Дейли мейл", като се позовава на сайта Ти Ем Зи. Музикантът не крие, че страда от биполярно разстройство

Райна ЗАГОЛИ дупе

Райна ЗАГОЛИ дупе

Сочно дупе показа пилето на фолка - Райна. Певицата нажежи до червено, в какъвто бански бе, плажуващите в родния й град Сандански. Бившата на певеца Константин реши да хване шоколадов загар в разгара на лятото. Райна е запалена пътешественичка, ала тази години ще трябва да се задоволи с пътувания само из страната заради коронавируса

Най-четени

Финалист от "Гласът на България" ЗАБИ секси брюнетка

Финалист от "Гласът на България" ЗАБИ секси брюнетка

Пламен Бонев показа гаджето на наградите "Стоян Камбарев" Ултрасексапилна мадама е гадже на финалиста от "Гласът на България" Пламен Бонев, видя "България Днес". Талантливият изпълнител показа за пръв път половинката си на наградите "Стоян Камбарев". Мадамата събра погледите на всички гости. Жената до Бонев заложи на дълга рокля

Гей гавра с фолклора

Гей гавра с фолклора

Рисуват мъже в народна носия и токчета Етнолози: Гнусна подигравка с ценностите и светините ни!   Гей гавра с фолклора! Около това мнение се обединиха фолклористи, етнолози и патриоти, визирайки виртуалната изложба "Queer as Folklore" - заигравка с името на гей сериала "Queer as Folk". Тя е дело на илюстратора Кристиян Чалъков

Щерката на Брендо готви сватба

Щерката на Брендо готви сватба

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Христо Сираков с нова жена

Христо Сираков с нова жена

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Грахич пристана на Пайнера

Грахич пристана на Пайнера

Пуска първа песен този месец, пак показва татуировките  Музикалното лутане на Цветелина Грахич приключи! Бившата вокалистка на Слави Трифонов пристана на Митко Пайнера и ще гради кариера в чалга империята. Официалното представяне на Грахич като една от армията от фолкпевици ще бъде по-късно този месец, но "България Днес" научи ексклузивно

Студентка медик се гаври с болна

Студентка медик се гаври с болна

Ще пипам потни ци.и, пише бъдещата лекарка в социалните мрежи Подигравката нарушава морални и човешки права, казва ректорът проф. Виктор Златков Надя Панкова Гнусна гавра с болна пациентка си позволи бъдещ лекар, студент в Медицинския университет в столицата. Валерия Стоянова, която от три години се поти над изпитите по медицина в най-елитното

Актьор хапва милинка

Актьор хапва милинка

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

Българи разкриват тайни на Ким Ир Сен (видео и снимки)

Българи разкриват тайни на Ким Ир Сен (видео и снимки)

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Арест за марихуана осуетява делото срещу Очите

Арест за марихуана осуетява делото срещу Очите

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Синът на Серданова я задмина

Синът на Серданова я задмина

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

Най-коментирани

Бургазлията, който ще пори водата 12 часа: Плувам по-бързо от риба!

Бургазлията, който ще пори водата 12 часа: Плувам по-бързо от риба!

Ще ми подават храна и вода със специална пръчка, за да не спирам, обяснява Цанко Цанков "Плувам по-бързо от много риби. Тренирам по 4 часа на ден и съм усъвършенствал стила "бруст", с който ще атакувам световния рекорд по скоростно плуване в басейн". Това сподели пред "България Днес" Цанко Цанков. Бургазлията бе първият човек в историята

Яко криминале

Яко криминале

След изумителния успех на дебютния си роман "Сушата" австралийската писателка Джейн Харпър продължава да радва почитателите на криминалните романи и трилъри. С новата си книга "В дивата пустош" (изд. "Хермес") Харпър ни пренася в полетата на Австралия, които стават сцена на разтърсващо престъпление, а детектив Арън Фолк отново е в центъра на

Фризьор подстригва върху мотор

Фризьор подстригва върху мотор

Професионализъм на висока скорост  Тодор оформя прическа, докато возилото е на една гума Фризьор прави прическа, докато се вози на мотор! Още по-впечатляващото е, че това се случва, докато возилото се движи по пуст път на една гума. Видеото с нетрадиционното изпълнение на професионализъм на висока скорост се превърна в хит в социалните мрежи и

"Левски Лукойл" селектират

"Левски Лукойл" селектират

Водещият баскетболен тим "Левски Лукойл" ще завърши селекцията за новия сезон до края на месеца. Това обяви президентът на "сините" Тодор Стойков. Легендарният национал сглобява тима заедно с треньора Константин Папазов, който е заразен от коронавирус. "Не съм го виждал на живо от месец, но комуникираме с Тити по телефона - призна за "България

Близки на Кание Уест се тревожат, че преживява биполярно разстройство

Близки на Кание Уест се тревожат, че преживява биполярно разстройство

Американският рапър Кание Уест преживява сериозен епизод на биполярно разстройство и семейството му е силно разтревожено за него, особено след интервюто за сп. "Форбс" и решението му да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи в."Дейли мейл", като се позовава на сайта Ти Ем Зи. Музикантът не крие, че страда от биполярно разстройство

Баскетнационалът Станимир Маринов: Заразих се на футболен мач, отслабнах

Баскетнационалът Станимир Маринов: Заразих се на футболен мач, отслабнах

Една седмица бях в болница, сега съм по-добре, споделя гардът Баскетболният национал Станимир Маринов се е заразил с коронавирус на футболен мач. Това разкри самият той. Гардът вече е по-добре, но е прекарал една седмица в болница. "Бях с по-сериозни симптоми в продължение на 5-6 дни. Имах висока температура

Лив Морган в опасна близост с кеч лесбийка

Лив Морган в опасна близост с кеч лесбийка

Една от най-големите красавици в кеча Лив Морган беше забелязана в опасна близост със своята колежка и известна лесбийка Соня Девил. Двете се любуваха на разходка с яхта. Като типична мъжкарана Соня пое ролята на капитана. Лив Морган беше замесена в романтична заигравка по сценарий с българския кечист Русев

Райна ЗАГОЛИ дупе

Райна ЗАГОЛИ дупе

Сочно дупе показа пилето на фолка - Райна. Певицата нажежи до червено, в какъвто бански бе, плажуващите в родния й град Сандански. Бившата на певеца Константин реши да хване шоколадов загар в разгара на лятото. Райна е запалена пътешественичка, ала тази години ще трябва да се задоволи с пътувания само из страната заради коронавируса

Трап празнува с Гулар

Трап празнува с Гулар

Вратарят на „Айнтрахт“ (Фр) Кевин Трап навърши 30 години в сряда. Той отпразнува повода в романтична атмосфера с годеницата си Изабел Гулар. Стражът и моделката се усамотиха на гръцкия остров Миконос. Те се настаниха в един от тузарските хотели, а ангелът на „Виктория Сикрет“ спретна изненада на любимия

Солтарийски помага на жената

Солтарийски помага на жената

Добър мъж е Борис Солтарийски. Вокалисът на "Ку-ку бенд" помага в развитието на бизнеса на жена си. Сексапилната половинка на Борис - Аделина, се заминава с мода. Силиконовата бомба жъне успехи с женските дрехи, които предлага. А отскоро започва да прави и мъжка колекция. И избира съпругът й да е лице на новата й линия

Шпионски скандал вкара прокурори в президентството

Шпионски скандал вкара прокурори в президентството

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Ананиев: Забраняват се груповите събирания с над 30 души

Ананиев: Забраняват се груповите събирания с над 30 души

Знаете, че за няколко седмици отпаднаха доста мерки. Целта беше да върнем българските граждани към нормалния живот, да свикнем с живота с коронавируса при условие на спазване на мерките, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг за епидемичната обстановка. За съжаление броят на заразените се увеличава

Емил Каменов пак пази гърбове

Емил Каменов пак пази гърбове

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Гешев: Претърсват се два кабинета, свързани със съветник и със секретар на президента (Видео)

Гешев: Претърсват се два кабинета, свързани със съветник и със секретар на президента (Видео)

Два кабинета в президентството, свързани със съветник и със секретар на президента се претърсват в момента. Това обяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово. "Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с

Цветана Манева плаши времето

Цветана Манева плаши времето

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Семейна терапия помири Брад Пит и Анджелина Джоли

Семейна терапия помири Брад Пит и Анджелина Джоли

Брад Пит и Анджелина Джоли са в приятелски съвместно-родителски отношения след "много дълга семейна терапия". Бившата двойка премина през ожесточена раздяла през 2016 г., като разводът им беше финализиран миналата година, а близки до тях лица разкриха, че двойката - която има деца Мадокс, на 18, Пакс, на 16, Захара, на 15, Шило

Проф. Витанов: Потенциално заразените с коронавирус у нас са 50 000

Проф. Витанов: Потенциално заразените с коронавирус у нас са 50 000

Потенциално заразените с COVID-19 у нас са около 50 000. Тази прогноза направи пред Нова тв проф. Николай Витанов - ръководител на екипа за анализи към Националния оперативен щаб. Според него за да се изчисли броят на потенциално заразените трябва да се сметне броят на починалите по 200. „В момента са 260 починали по 200, това е около 50 000

Брендо издаде мемоарите си в чужбина

Брендо издаде мемоарите си в чужбина

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

240 нови случаи на COVID-19 у нас

240 нови случаи на COVID-19 у нас

Втори пореден ден с рекорден брой заразени Рекорден е и броят на заразените в столицата - 71 души 240 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 4286 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става

Шофьори дирят табелите си след пороя

Шофьори дирят табелите си след пороя

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели