Петко Венелинов, актьор и влогър: Конкурент съм на Слави

Приятел
Автор: Магдалена Миткова

Петко Венелинов, актьор и влогър:
Конкурент съм на Слави

Петко Венелинов

Напуснах щата в театъра, имам собствена телевизия

Кой е той:

Петко Венелинов завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" през 2012 г. в класа на проф. Маргарита Младенова. От 2015 г. е част от трупата на Младежкия театър в продължение на пет години, след това за кратко отива в Сатирата. Изиграва блестящо ролята на Станислав в сериала "Скъпи наследници". В момента подготвя "Януари" на Радичков в театър "Иван Димов" в Хасково. Новото му амплоа е на влогър. Петко има свой собствен канал в ютуб "ТОП5КО".

- Петко, здравейте! Къде сте в момента?

- В Хасково, днес цял ден репетирахме.

- Нещо ново ли подготвяте?

- Да - "Януари" на Радичков. Отдавна искам да работя по творбите на Радичков, тъй като сме от един край - Северозападния. Докато съм го чел, винаги съм имал чувството, че или някой ми е разказвал случката, или ми се е случила на мен. Харесвам Радичков много. Сега ми се случи да работя с режисьора Дамян Тенев, който е изключително готин. Той завърши една година преди мен академията. Събрали сме се една мъжка група и работим страхотно. Явор Бахаров, Пламен Петков, Емануил Костадинов, Петър Влайков - всички са много готини. Премиерата ще бъде на 13 януари.

- Да поговорим за новото ви амплоа на влогър. Как решихте да се насочите към това?

- В интерес на истината един мой много добър приятел и колега, който е сред най-добрите български влогъри - Ивайло Драгиев, заедно с приятелката си Христиана ме запалиха. Те имат канал, който се казва "Айде БГ". Бяхме си говорили преди 2 години и аз му казах, че трябва да си направя влог канал. Хрумна ми името "ТОП5КО". Той ме подтикна, каза, че е много готино. Имах едни проекти в компютъра, които си бях нахвърлял като идеи, и се надявах да ги осъществя в един момент. И миналото лято, откакто Маргита се роди, ми се пренаредиха някои приоритети в главата и реших да напусна щатния театър. Реших да изляза в открито море, във водите на свободния артист, на фрийлансъра.

- Защо решихте да напуснете щата си?

- Защото исках да правя това, което на мен ми се прави.

- Не искат ли повечето млади артисти да бъдат някъде на щат? Да имат сигурност?

- Нямам представа. Нямам наблюдения върху това и честно казано, не се интересувам особено. Аз лично съм бил 5 години в Младежкия театър, където ми беше много хубаво - колегите бяха страхотни, директорът също. Но аз съм човек, който обича да експериментира и да сменя. Направих една смяна и отидох в Сатирата. Не беше моето. От това разбрах, че искам да изляза на свободна практика и да правя това, което искам аз - било то представления, или други проекти. Отворих си компютъра с нахвърляните идеи и ТОП5КО беше най-отгоре и си казах: "Това нещо ще го направя!". Ако вложиш достатъчно енергия в мечтите си, те по някакъв начин се сбъдват. Благодарение на няколко мои приятели и най-вече на Ивайло Драгиев, който ми даде много кураж, нещата се случват. В крайна сметка ти влагаш изцяло своята собствена енергия, характер и твоето виждане за нещата, които си намислил. Финансово почти нищо не съм вложил. Имам и много приятели, които ми помогнаха - млади хора, които ми се кефят, добри приятели, които решиха да ударят по едно рамо. А това не е никак малко.

- Къде снимате?

- Снимам в едно своеобразно студио, което сме си направили в дома на мой много добър приятел - Делян Петров. Надявам се, след като вчера пуснахме видеото с Ивайло Драгиев от "Айде БГ", който е на гости в моя канал, нещата да потръгнат.

- Не сте ли един вид конкуренция на Ивайло и на Хриси?

- Това е хубавото на Ютуб, защото конкуренцията почти не съществува. Напротив, даже влогърите гледат да се подкрепят един друг. Ицака и Павел Колев, които имат геймърски канал, също искат да ме подкрепят. С Китодар съм говорил. Изключително много си допадаме с него и като се видим, е огромно удоволствие. Всеки месец ще излизам с един български влогър. Така ще спечеля повече хора, които се кефят на ТОП5КО. Ако трябва да съм безкрайно честен, много ми харесва това, което правя, защото то си е мое. Ето сега в момента след репетиции даже пиша един от коледните сценарии, който ще бъде много интересен. Разбира се, моята спътница в живота Ярослава безкрайно много ми помага.

- Тя ли ви е най-големият критик? Приемате ли добре чуждо мнение?

- Тя е, да. Винаги приемам критиките, въпреки че понякога се дърпам, защото съм си такъв характер. Тя винаги се стреми да бъде по-обективна, така че се старая да се вслушвам. Разбира се, другият важен човек за ТОП5КО е Любомир Илиев, той е монтажист. Аз искам да ходя да се уча, защото той е изключително зает. Иска ми се да му помагам по някакъв начин.

- Колко време отнема целият процес от идеята до снимането, монтирането, пускането в Ютуб?

- Изкарах един онлайн курс за ютубърство при един американец - какво да следиш, какво да правиш, как да си оформяш нещата. От момента, в който реших да направя този канал, до пускането на първото ми видео измина половин година. През това време се обучавах, гледах клипчета.

- Вие сте от Северозапада, можете ли да обясните на някоя местна баба какво значи да си влогър? Има ли някаква дефиниция, която да бъде достъпна и за по-възрастните?

- Аз лично не мога да дам дефиниция. На Ярослава майка й наблюдава целия този процес, тъй като ни помага изключително много за Маргита. Гледа ни как ходим, правим зелени екрани, пишем сценарии. Тя през цялото време ни питаше защо го правим това и накрая, като й показахме първия епизод, беше много впечатлена. Много й хареса, каза, че научава много неща, същевременно е смешно, което ми беше целта. Тя накрая ме попита дали си имам собствена телевизия. Обясних й, че не е точно така, че имам канал в Ютуб. Съвпадение беше, че пуснах канала си на същата дата с този на Слави Трифонов. Всъщност донякъде и аз имам собствена телевизия.

- Сега ще станете конкурент на Слави Трифонов.

- (Смее се.) Така си бях нарочил датата и впоследствие разбрах, че тогава Слави ще пуска телевизия. Най-могъщият и най-добрият влогър в света Пюдипай има 101 млн. последователи. Това е човек с власт.

- Вие искате ли да имате власт по този начин? Ясно е, че мащабите са различни, но искате ли нещо конкретно да предавате на хората?

- Не искам власт. Позитивността ми е много важна, хуморът също. Ако човек чрез хумористичен начин научава някакви неща, може това да го вдъхнови и да измисли и той нещо. Аз гледам да измислям по 5 нови и различни неща, независимо какви - съвсем елементарни. Така са казали китайците, че трябва да измисляш по 6 нови неща на ден. Те са мъдър народ с богата култура и аз се уча от тях. Когато една информация се смеси с хормона на щастието, тя се запомня доста по-лесно. Създадох ТОП5КО и няма да го оставя, въпреки че отнема много време.

- Смятате ли да започнете като останалите влогъри да продавате тениски, раници, тетрадки на ТОП5КО?

- От тази работа не се печели, но децата много се кефят. Те искат да имат чаша с логото на любимия влогър - защо да нямат?! Най-важното е да имаш послание, както имат "Айде БГ" - яко е да знаеш - тъпо е да си тъп". Аз казвам: "Не трябва само да гледаш - трябва да запомняш, осмисляш и научаваш".

- Осъзнавате ли, че можете да имате огромно влияние над децата?

- Не го осъзнавам още, но се надявам да имам позитивно влияние. Новото поколение са изключително интелигентни. Ютуб пространството е пълно и с много глупости, надявам се да имам положително влияние върху тях.

- Освен Ивайло от "Айде БГ" и Китодар, който също спомена, имате ли други любими влогъри?

- Павел Колев и Ицака правят много интересни неща и ги харесвам. Всички интересни влогъри са споменати във последното видео в канала ми. Там ще чуете за много чуждестранни и български ютубъри.

- Как се справяте с всичко това - актьор, вече влогър и баща на първо място?

- Трудно! Благодарение на Ярослава се справям, иначе е невъзможно. В момента съм в Хасково и съм оставил всичко в София. И тя репетира. След като излезе "Януари", мисля да вложа изцяло енергията си в канала. Нека хората се абонират, да изгледат нещата в ТОП5КО, дано им хареса!

Тоца строи космат снежен човек

Тоца строи космат снежен човек

Антония Петрова, т.нар. "Мис Тоца", е далеч от мъглата - вършее из планините... с космати "мъже"! Прави снежни човеци с детето, но ги строят от странни, по-странни! Вместо глава използват наръч елхови клонки. С това снежният им човек прилича на бездомник с прическа тип "гръмнал бойлер в тръстиката" - няма нито моркови за нос,

Къци пише сценарии, никой не ги иска

Къци пише сценарии, никой не ги иска

Няколко сценарии за филми и постановки е написал Къци Вапцаров. Брадърът твори от няколко години, но никой не иска да вземе историите му и да ги направи на филм. "Не се занимавам с нищо в момента. Пиша сценарии. Имам пет-шест готови, но никой не ми ги иска. Замислям се да ги издада в книга. Дори и име съм измислил",

Министъра на любовта скача на надзирател

Министъра на любовта скача на надзирател

Надзирател е бил нападнат от благоевградския сводник Мартин Филипов-Дебелия, който покрай заниманията си с продажба на женска плът се прочу с прозвището Министъра на любовта. Екшънът се разиграл зад стените на затвора в Бобов дол, където сутеньорът изтърпява наложена му присъда за печалби от сексуална експлоатация на проститутки

Райна в Молдова за ЧНГ

Райна в Молдова за ЧНГ

В далечна Молдова ще пее Райна на Нова година. Пилето на фолка избира да весели хората на специален концерт в последния ден на декември. Райна е една от малкото певици, която решава да излезе от България за празничната вечер. Една от причините изпълнителката да избере Молдова е, че тя обожава да пътува. Страната е непозната за Райна.

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Разпродават хотелите на Цветан Василев

Разпродават хотелите на Цветан Василев

За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Драма на хоризонта! "Ти защо ми ползваш снимките, ма?! Ама, оу!" Галена и Ивайла Бакалова се фукат с подозрително еднакви снимки от различни краища на света - чалгаджийката е в Лас Вегас на турне, бившата Мис България - в Дубай. В интерес на истината първа си пусна кадъра Бакалова, Галена малко закъсня.

Икарди блокира сестра си

Икарди блокира сестра си

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

Хокеист се хвали с яка канадка

Хокеист се хвали с яка канадка

Руският хокеист Никита Щербак може и безуспешно да си търси отбор, но е намерил супер жена. Тя се казва Лори и е зашеметяващ канадски модел. Двамата се запознават, докато Никита играе в първенството зад океана. След като договорът му с "Онтарио" изтече, Щербак се прибра в родината си и взе със себе си жената

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов е спасил от смърт съпругата на известен наш актьор. Благодарение на Мастера жената, която е започвала да развива анорексия, се е оправила напълно и днес е щастлива със съпруга си. Коя е тя, кой е мъжът й и какво точно се е случило четете в утрешния брой на вестник "България

Лили пее за убит мафиот

Лили пее за убит мафиот

Грандиозно тържество на стадиона в софийското село Казичене събира по обед на 24 септември 1995 г. хиляди хора. Тълпата се е събрала, за да чуе на живо едни от най-големите български музикални звезди. Сред гостите е лично примата на БГ естрадата Лили Иванова. След нея на сцената застават Чочо Владовски, Кристина Димитрова и оркестър "Канари"

Най-коментирани

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Фенове плачат, губят съня си  Зрители гневни, че фаворитът с тежък характер Юлиян не взе 200 бона  Страховит скандал се вихри след финала на "Игри на волята"! Интернет гърми от недоволство и настоява, че истинският победител е отпадналият Юлиян, а не Добрин, който спечели 200 хиляди лева. Зрителският вот показва, че 52,

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Албена Вулева: Депресирам се тук, изчезвам!

Албена Вулева: Депресирам се тук, изчезвам!

"Депресирам се в България. Прекалено мрачен, скучен и еднообразен е животът тук. Усилията, които полагаме, са обезсмислени. Идвам за малко и веднага бързам да се върна в Протарос, където разликата е огромна - усмихнати хора, нищо, че не са богати, а тук само мизерия и тъпотия". Така Албена Вулева обясни защо ще остане само седмица у нас

Слави бесен на екипа си

Слави бесен на екипа си

След отказа от регистрация в "7/8" валят глоби Дългия ядосан, че хората му не направили предварителни проверки Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП "Няма такава държава". Според Софийския градски съд (СГС) символът на партията,

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат Пулев е все по-близо до мач срещу Антъни Джошуа за световната титла. Мениджърът на шампиона Еди Хърн призна, че започва преговори с щаба на българина, който е официален претендент за пояса на IBF. Другият вариант пред Джошуа е среща с украинеца Александър Усик. "Сега Пулев е претендентът на IBF, а Усик е този на WBO - каза Еди Хърн

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо ли е това?! Или е някой млад шейх, наследник на петролен кладенец и собственик на харем красавици! Колкото и да прилича на второто, този момък от снимката всъщност е Лоренцо. Нова снимка от пътешествието на Софка и Гринго в Близкия изток ни показва Лоренцо в Абу Даби. На фона на ослепително бял ислямски дворец синът на ромската перла е в

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Сухи филии хляб и един кренвирш върху тоалетна хартия. Такава болнична храна се предлага в едно от здравните заведения в страната, алармира в социалните мрежи Цветин Цеков. Мъжът постъпил за болничен престой на 29 ноември и останал потресен, когато му сервирали вечерята. "Можеше поне в една тарелка да се постави това угощение, но нищо,

Нина с ножа в лицето роди

Нина с ножа в лицето роди

От на косъм от смъртта до голямото щастие  19-годишното момиче има 4-месечно момиченце  От голямата трагедия до пълното щастие. Този път извървя 19-годишната Нина от свищовското село Морава. Преди шест години момичето беше жестоко прободено с нож в лицето от брат си, а в момента е горда майка и има мъж до себе си.

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

ЕК: Софиянци дишат отрова

ЕК: Софиянци дишат отрова

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

Бекъм коледно се забавляват

Бекъм коледно се забавляват

Дейвид и Виктория Бекъм вече са обзети от коледния дух. Те заведоха три от децата си в "Зимна страна на чудесата". Това е тематичен парк с атракциони, който отваря врати в Хайд парк в Лондон всяка година преди празниците. И ако Вики не се престраши да вземе участие в забавленията, то бившият капитан на Англия щуря наравно с Ромео, Круз и Харпър

Илия Лингорски добре подготвен за студа

Илия Лингорски добре подготвен за студа

Помните ли отличника Женя от сериала "Васко да Гама от село Рупча"?! Е, днес той е голям и зрял мъж, който добре пази здравето си. Илия Лингорски бе уловен от папараците на "България Днес" на разходка из столицата. Финансистът добре бе пресметнал студа навън и се бе подготвил за него. Филцова шапка с широка периферия и кожени ръкавици предпазиха

Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

Половинката на вратаря на "Манчестър Юнайтед" Давид де Хеа - Едурне, ще се изявява в ново амплоа. Красивата испанска певица започва кариера като актриса. Първата роля на блондинката ще е в популярния и у нас сериал "Новите съседи". В него тя ще си партнира отново с Паз Падила. Актьорът е заедно с нея и в момента в журито на музикалното риалити Got

"Фермата" събра Красимира и Димитър

"Фермата" събра Красимира и Димитър

За някои предаването "Фермата" може да е само шоу, но за други е фактор, променящ живота! Риалитито се оказва съдбоносно за Красимира и Димитър Калайджиев, които след края на предаването продължават да поддържат изключително близки взаимоотношения. "България Днес" засече двойката в столичен ресторант да обядват, а впечатление прави,

Возняцки се съблече

Возняцки се съблече

Бившата номер едно в тениса Каролине Возняцки се съблече. Датчанката, която слага край на кариерата си след "Аустрелиън Оупън", стана поредната спортна звезда, която се съблече за списание "Спортс Илюстрейтид". Тя е на корицата на американското издание за последния месец на 2019 година. Естетичната фотосесия е заснета на острови Търкс и Кайкос

Безценно съкровище показват в НИМ

Безценно съкровище показват в НИМ

Безценно монетно съкровище, открито у нас, ще бъде показано за първи път. Находката е без стойност във финансово изражение, понеже подобни аналози не са известни до момента. Съкровището е намерено под ръководството на археолога Ивайло Кънев от Националния исторически музей в крепостта Балък дере, близо до Ивайловград