Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7935977 www.bgdnes.bg

Думите, които палят искрата в "Надежда": Кои сега са селяните?

"Кои сега са селяните?"
С такива възгласи и радостни жестове хора от ръководството на "Хебър" и привърженици на отбора празнуват изравнителното попадение на своите футболисти за 3:3 срещу "Локомотив" (Сф).

И мелето на стадиона в "Надежда" започва. Това е версията на привърженик на тима от Пазарджик, видял инцидентите от няколко метра разстояние.
След това на трибуните става страшно.
Фенове на домакините нахлуват в сектора с официалните лица и започва бой. Сипят се удари, обиди заплахи. Красимир Папазов, брат на президента на "Хебър", е с насинено лице.
Легендата на "Локо" Бойчо Величков е намесен в скандала като главен заподозрян. Обвиняван е, че участва в баталните сцени. Величков категорично отрича.
"Изкарват ме без вина виновен - заяви той пред "България Днес". - Това, което се опитах да направя, е да спра боя. Не мога да си обясня как се стигна до това. Надявам, се че с помощта на видеоматериалите и снимките от мястото на инцидента всичко ще се изясни."
Президентът на "Локомотив" Иван Василев е съкрушен след скандала в "Надежда".
"На кръстопът съм какво да правя с клуба - признава той. - Не мога да коментирам какво се е случило на стадиона, защото не бях на мача. Имах ангажименти в чужбина. Толкова много усилия бяха вложени във възраждането на "Локомотив"... А сега всичко може да бъде разбито."
От полицията също взеха отношение по случая.
"Стюардите на стадиона са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата - коментира главен комисар Ивайло Иванов. - Единият от разпитаните е изпълнителният директор на "Локомотив" Бойчо Величков. Той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие."
Очакваше се вчера и БФС да излезе с решение за скандала, разиграл се на стадиона в "Надежда".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама