Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7936540 www.bgdnes.bg

Радо Дивеча надмина Бея на солта

Сноубордистът бучи месото с финес 

Бея на солта диша праха на Радо Дивеча.

Българският сноубордист надмина разфасовъчните умения на популярния турски готвач Нусрет Гьокче, станал популярен в целия свят с финеса, с който осолява месото.

Радослав Янков, който е печелил голямата и малките световни купи в сноуборда, спокойно може да се отдаде на кулинарството след края на кариерата си. Във видео в социалните мрежи той позира в типичното за турчина облекло - бяла тениска и черен панталон, като дори е сложил и същите тъмни очила.

Реклама

Дивеча позира до огромен бут, като изневиделица парче месо полита към него, а той го забучва на ножа си. Следва елегантно нарязване и за финал идва култовото осоляване. За кратко време видеото събира хиляди гледания, а коментарите са предимно, че Радо е майстор не само на сноуборда, но и на транжирането.

Любопитна подробност е, че преди година Янков отново направи сходно видео, което доказва, че страстта му към кулинарията не е стихнала. Сноубордистът признава, че традиционно по това време на годината разфасова месо в компанията на близки хора и не пропуска възможността да се заснеме в действие.

Нусрет Гьокче е истински феномен, след като от обикновен транжор на месо става интернет звезда и вече има ресторанти по света. Знаменитости от всякакъв ранг дават мило и драго да се снимат до него, докато ръси сол около бутове и пържоли. Заради типичното си движение на ръката и големия интерес към него той се кипри с гордия прякор Бея на солта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама