Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7938588 www.bgdnes.bg

Куче третокласник помага на болни деца

Доброта на четири крака 

6-годишната Мон събира средства в коледен базар 

Куче третокласник събира средства, за да помага на болни деца.

Това не е измислена история от вълшебните приказки, а доброта на четири крака в навечерието на коледните и новогодишните празници.

6-годишната Мон е от породата бобтейл и вече трета година влиза на учебните занятия на основно училище "Д-р Петър Берон" в Пловдив. Четириногото е терапевтично куче, което помага за намаляване на детската агресия и засилването на приятелството между хора и животни. Кучето участва в ученията, но и в часовете по изобразително изкуство.

Реклама

Но Мон има и друга кауза, която приема присърце. За втора година тя е активен участник в благотворителната кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни". Нейните съученици продават благотворително изработени от тях коледни украшения, картички, свещи и други предмети. Събраните средства даряват за кампанията за изграждане на детска клиника към болница "Свети Георги" в Града под тепетата.

"Базарът ще се проведе на 18 декември, а терапевтичното куче Мон, което учи в IIIА клас на същото училище, ще е специален гост и ще продава надежда", сподели Велислава Костадинова, стопанка на доброто четириного. Собственичката допълни, че на благотворителния коледен базар миналата година учениците събират сумата от 4007 лв., а по повод първия учебен ден вместо за цветя децата даряват парите, приготвени за учителите им, за кампанията и събират 3400 лв.

Коледен базар в подкрепа на кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни" ще има и в училище "Св. Седмочисленици" в пловдивския район "Тракия". Мон призова ученици от целия град да се включат в кампанията и да направят добро преди Коледа.

Преди три години бобтейлът започна да посещава пловдивската детска онкохематология и да помага на малчугани да преодолеят стреса от лечението си. Целта на каузата бе малките пациенти да се разсеят от лечението и да им се създаде психически комфорт да са по-малко уплашени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама