Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7938606 www.bgdnes.bg

Облачно НЛО кръжи над София

Космическите кораби се маскират, казва уфолог №1

Облак във формата на космически кораб надвисна апокалиптично над София.

Стотици снимки заляха социалните мрежи с причудливото образувание и веднага конспиративните теории взеха връх над логичното мислене.

Облакът е бил забелязан на няколко места над столицата, като на отделни кадри се вижда как до него се спуска продълговато образувание. Най-коментираните версии бяха, че от кораба на извънземните се спускат пришълци по импровизираната небесна стълба или че чрез въздушната тръба източват енергията на земята.

Реклама

"Често се случва тези явления да се появяват над София. Става въпрос за класически космически кораб с маскировка. Не може да се каже от коя раса са или от коя планета идват, понеже всички извънземни владеят подобен тип технологии. Това се нарича "шейп шифтинг", т.е. промяна на формата. Какво правят надвиснали над нашето небе, ние можем само да гадаем. Аз самият също съм ги виждал в този вид", коментира уфолог №1 на републиката страната Стамен Стаменов.

По негови думи пришълци често посещават страната ни, но имат много добро прикритие и затова трудно могат да бъдат разпознати. Това и помага на невярващите в НЛО да твърдят, че историите са измислици. Техни противници заявяват, че трябва да се обръща сериозно внимание на тези явления, тъй като те са предупреждения за наближаваща извънземна инвазия.

Метеоролозите имат своето обяснение, макар че любителите на паранормалното да не приемат теорията им. Според синоптиците става въпрос за лентикуларни облаци (от латински: Lenticularis - с форма на леща). Това са неподвижни облаци, които се образуват предимно в тропосферата, обикновено в перпендикулярно подравняване спрямо посоката на вятъра. Те често са сравними по външен вид с леща или чинийка. "Поради уникалния си вид те често са представени като неидентифицирани летящи обекти", коментират експерти.

Макар в небето над София облакът да изглежда не особено голям, той вероятно се простира на няколко километра дължина. Забелязан е както в центъра над НДК, така и над крайния северен квартал "Надежда". Шофьори свидетелстват, че призрачният облак се е виждал и на около 50 километра от София, като потвърждават това със снимков материал.

Покрай чуденията за произхода на облака се появиха и няколко шеговити коментара защо са дошли извънземните. Някои от тях гласят, че НЛО-то ще прибере всичките 240 депутати, това е чинията на Бузлуджа, която се е телепортирала, или се сбъдва поредното предсказание на Ванга. Засега няма официална информация някой да е отвлечен или да е пострадал.

Реклама
Реклама
Реклама